Як зупинити істерику дитини? Використовуйте цю просту фразу

Ох вже ці діти! Ось вони весело граються, заливаючись заразливим сміхом, а вже в наступну секунду готові викликати у всіх оточуючих головний біль своїм пронизливим криком. Якщо ви знайомі з такою ситуацією, але не знаєте, як ефективно припинити дитячу істерику, скористайтеся наступною порадою.

Істерика у дитини: що робити

Існує одна проста фраза, здатна заспокоїти дитину, що плаче. При цьому причина дитячої істерики не важлива. Це може бути зламана іграшка, заборона на цукерки, розбите коліно або інша неприємність.

Батьки повинні абсолютно спокійно і доброзичливо поставити малюкові одне питання. Наприклад, один не хоче ділитися з малюком іграшкою. Не чекайте розвитку сварки, а відразу запитаєте: «Це велика, середня або невелика проблема?» Коли дитина відповість, запропонуйте йому разом знайти рішення. У розглянутому прикладі це може бути ще одна іграшка, нова гра спільно з другом.

Психологи пояснюють результативність такого простого методу:

Дитина бачить, що ви розумієте і поважаєте його почуття, цікавлячись проблемою. Питання змушує їх припинити істерику, щоб подумати і оцінити ситуацію. Батьки таким чином запрошують дитину самостійно вирішити проблему.

 За допомогою цього простого методу ви зможете заспокоїти малюка, заощадивши час і нерви.
Поділись


Новини партнерів