Дієтологи розповіли, чому схуднути непросто, навіть правильно харчуючись

Прийнято вважати, що корисні продукти однозначно сприяють схудненню. Але на практиці все не так просто: є корисні продукти, які посилюють апетит, що ускладнює зниження ваги. Зокрема, до таких продуктів відносяться салати і зелень.

Експерти констатують: заміна повноцінного обіду легким салатом не зробить позитивного впливу на організм. Щоб салат допоміг знизити вагу, його слід вживати разом з гарніром з круп, з рибою або з м’ясом. Також вживання в їжу одних лише овочів загрожує тим, що голод повернеться дуже швидко. В результаті людина може “зірватися” і з’явиться бажання перекусити.

Цільнозерновий хліб – не найкращий вибір, адже все одно це продукт, багатий вуглеводами. З цієї ж причини шкідливі кукурудзяні пластівці. Вони дуже калорійні, загострюють голод і приводять до переїдання. Дієтологи рекомендують замінити пластівці вівсяною кашею (але не швидкого приготування).

Фрукти і ягоди на сніданок також викликали питання. Вживання фруктів на голодний шлунок призведе до підвищення кислотності шлункового соку, що спровокує сильний напад голоду. Аналогічна ситуація з фруктовими смузі. Важко знизити вагу, якщо в раціоні є готові фруктові йогурти. У них багато цукру і різних шкідливих добавок. Набагато корисніше вживати йогурти самостійного приготування.

Поділись


Новини партнерів