Ця спеція має бути в раціоні кожної людини

Вчені з Каліфорнійського університету вивчали вплив куркуми на людей, у яких є труднощі із запам’ятовуванням інформації. Як виявилося в результаті, куркума – це не тільки основа каррі, а й спеція, яка може поліпшити пам’ять і підняти настрій. Результати дослідження показали, що у куркуми є протизапальні та антиоксидантні властивості, тому в Індії, де куркума – одна з улюблених спецій для страв, такий низький показник хвороби Альцгеймера.

Півтора року тривав експеримент: учасників віком від 40 до 90 років зі скаргами на погану пам’ять розділили на дві групи. Перші вживали 90 мг куркуми двічі в день, а других вчені годували плацебо. У підсумку ті, хто не вживав куркуму, стали ще гірше запам’ятовувати інформацію. А люди, що вживають куркуму, поліпшили показники когнітивних тестів на 28% і продемонстрували невелике поліпшення повсякденного настрою. Ось що про користь куркуми говорить один з авторів дослідження доктор Гарі Смолл.

“Результати нашого дослідження свідчать, що приймання безпечної дози куркуми може забезпечити значні поліпшення в розумовій діяльності людини, її здатності запам’ятовувати і радіти життю протягом багатьох років.”

Джерело

Поділись


Новини партнерів