Жакет – це справжній «must-have» в гардеробі кожної жінки. Тільки уявіть собі: одну і ту ж річ можна комбінувати як з класичними брюками, так і з рваними джинсами, як з літніми спідницями яскравих кольорів, так і зі строгими офісними «олівцями», щодня створюючи нові стильні образи. Ще одна чудова властивість жакета – здатність приховувати дрібні недоліки фігури і вигідно підкреслювати переваги. Але тільки в тому випадку, якщо він підібраний правильно, з урахуванням усіх особливостей статури. Про всі тонкощі правильного вибору жакета – читайте в нашій статті.

Орієнтуємося по фігурі

Моделей жакетів існує безліч, переконатися в цьому можна на сайті https://dolcedonna.com.ua: прямі, приталені або напівприталені, різної довжини, фактури і кольорів. І на які з них варто звернути увагу при покупці, а які однозначно доведеться відкласти в сторону, залежить виключно від особливостей вашої фігури.

Власницям широких стегон потрібно вибирати або найкоротші (не нижче тазової кістки), або найдовші моделі (прикривають сідниці). Справа в тому, що жакети середньої довжини, що доходять до середини стегон, будуть візуально збільшувати їх в обсязі, тому таких варіантів бажано уникати. Варто придивитися до клиноподібних жакетів, а також до моделей з об’ємним верхом або плечиками.

А ось дівчатам з широкими плечима короткі варіанти не підійдуть, так само, як і жакети з об’ємною верхньою частиною. Мало того, такі моделі здатні тільки погіршити ситуацію. Якщо ви – володарка Т-подібної фігури, придивіться до жакетів з поясом, призібраних на талії, з великим овальним вирізом і рукавами покрою реглан. Також кращі варіанти з об’ємними накладними кишенями або декоративними елементами, розташованими на рівні стегон.

На модницях, яким пощастило мати фігуру «пісочний годинник», будуть мати гарний вигляд класичні приталені моделі з V-подібним вирізом. Варіанти з широким поясом, ремінцем або асиметричною застібкою допоможуть підкреслити тонку талію. А ось про занадто вільні або перевантажені декоративні елементи в жакетах краще забути – власницям Х-образної фігури вони навряд чи підійдуть.

Розкльошені моделі жакетів допоможуть замаскувати широку талію. Важливо, щоб річ була довгою і не надто облягаючою. Короткі варіанти «кльош», так само, як і клиноподібні моделі довжиною до верхньої частини стегон, більше підійдуть тим, хто хоче «заховати» живіт.

Красуням з пишними формами радимо придивитися до жакетів темних відтінків з асиметричним кроєм. Допустимі варіанти в смужку, але виключно в вертикальну. Бажано уникати занадто коротких і обтягуючих моделей, так само, як і занадто вільних, і обходити стороною принти з горизонтальними лініями.

А як вибрати жакет дівчатам-тростинкам? Худорлявим жінкам варто звернути увагу на моделі, виконані з вовни, з коміром-стійкою. Цей варіант ідеальний для струнких красунь – підкреслить всі переваги фігури, не дозволивши власниці «потонути» в складках важкої тканини.

Модницям з Н-подібною фігурою (коли плечі, талія і стегна приблизно однакової ширини) варто зробити вибір на користь приталених моделей з вертикальними застібками, об’ємним коміром і акцентом на талії. А ось «квадратні» моделі з різноманітними горизонтальними деталями можна навіть не розглядати.