Організація сучасного весілля – це справа клопітка, яка вимагає пильної уваги до дрібниць, і дуже відповідальна. На щастя, більшість справ можна довірити весільним агентствам, які зроблять все професійно і з неабиякою часткою креативу. Вибір весільної сукні – це, мабуть, одна з найважливіших справ майбутньої нареченої, яку не можна довірити нікому іншому. Тому, якщо ви в пошуку своєї ідеальної весільної сукні, радимо завітати на сайт e-svadba.com.ua.

Велика кількість різних пропозицій в салонах весільної моди зовсім не спрощує нареченим завдання. Потрібно купити не просто те, що найбільше сподобається, а ще й вгадати розмір і фасон за типом фігури, витримати концепцію свята і не перевищити ліміт доступних коштів.

Насправді знайти ідеальну сукню можна для нареченої з будь-якою фігурою. Але для тих, хто вважає себе нестандартною або складною в підборі наряду, завжди є варіант пошиття на замовлення. Досвідчені та кваліфіковані майстри зможуть правильно підібрати фактуру і відтінок тканини, оздоблювальні матеріали, розташування декоративних елементів так, щоб все разом це вигідно підкреслило всі переваги нареченої.

Вибір сукні по фігурі

За допомогою правильно підібраного одягу будь-яка вада фігури можна перетворитися на перевагу. І весільна сукня в цьому плані дає навіть більше простору, ніж будь-яке інше вбрання.

Для початку варто критично оцінити свої параметри. Що потрібно приховати, а на чому можна зробити акцент? Що буде виглядати органічно, а що недоречно? Головна помилка багатьох наречених – це неправильна оцінка свого розміру. Не варто лестити собі і сподіватися на корсет, якщо ви жінка з розкішними формами. Так само, як і не варто сподіватися, що сукня на пару розмірів більша додасть потрібний об’єм в бажаних місцях, якщо від природи цього об’єму немає.

Куди правильніше зосередитися на перевагах своєї зовнішності і вигідно їх подати за допомогою наряду, аксесуарів, зачіски і грамотного макіяжу.

Фасони весільних суконь: що вибрати

Ампір

Такий фасон характеризується завищеною лінією талії, що переходить в пряму або трохи розкльошену спідницю. Може бути на бретелях, з довгим рукавом і короткими рукавами «ліхтариками» або «крильцями». Як правило, акцент в таких моделях робиться на грудях, тому часто ліф прикрашається вишивкою, драпіруванням, мереживом, а спідниця залишається без декору.

Сукня-ампір ідеально підходить для створення романтичного образу. Вона стане відмінним вибором для майбутніх мам і наречених з пишними формами.

А-силует

Сукня А-силуету – це універсальний варіант, який підходить будь-якого типу фігури. Плавні лінії і особливості крою приховають недоліки фігури і додадуть силуету стрункості. Бувають різні варіанти цього фасону. Трохи завищена талія підійде дівчатам з фігурою типу «яблуко». Це допоможе відвернути увагу від області талії і живота. Якщо ж наречена хоче приховати нестандартні стегна, то допоможе сукня з акцентом на талії, що розширюється до низу.

Чимале значення має і тканина сукні. Зробити силует точеним, схожим на статуетку, допоможуть моделі з щільних, важких тканин, таких як атлас або тафта. Більш легкі тканини додадуть образу легкості і романтичності.

Прямий силует

Такі сукні деякі можуть незаслужено порахувати простими і нецікавими. Насправді ж простота крою компенсується безліччю цікавих деталей. Пряма весільна сускня підходить і худорлявим дівчатам, і дівчатам з шикарними формами. Обіграти її можна тканиною, декором, наявністю або відсутністю рукавів, відкритою спинкою і ще багатьма іншими способами.

Силует «Куля»

Такі сукні ще називають бальними. Вони характеризуються наявністю корсета і дуже пишною спідницею на під’юбнику з кільцями. Об’єм створюється за рахунок багатьох шарів тонкої та легкої тканини – тюлі, органзи, фатину. Такий фасон ідеально виглядає на наречених з витонченими руками, плечима і тонкою талією. Він допоможе приховати важкі стегна і неідеальний животик.

Русалка

Ефектний фасон для наречених з ідеальною жіночною фігурою – тонкою талією, вираженими стегнами і пишними грудьми. Сукня такого силуету облягає фігуру зверху і до середини стегна або до колін, донизу різко розширюючись пишною спідницею, що переходить в шлейф.

Сукня силуету «Русалка» виглядає спокусливо і незвично, однак має серйозний мінус в плані зручності. Звужений фасон сковує рухи, що не зовсім доречно в день весілля.