Торт Наполеон

І дорослі, і діти люблять солодощі. Проведення свят, ювілеїв та інших урочистостей не обходиться без десерту. Одним з найпопулярніших ласощів вже дуже багато років є торт «Наполеон». Але не всі знають, чому він так називається і хто створив цей десерт. Існує кілька варіацій оповідань, тільки невідомо, яка з них вірна. А якщо у вас ще не має свого рецепта цього чудового торту, пропонуємо вам перейти на сайт Рудь, де ви знайдете перевірений рецепт та зможете приготувати  свій улюблений десерт.

Історія торта «Наполеон»

Версія російська

Згідно з даними деяких джерел, ніжне тістечко, що в буквальному сенсі тане в роті, з’явилося напередодні святкування сторіччя перемоги Росії над Наполеоном Бонапартом. Імениті кухарі зуміли створити до святкового столу новинку, яка складалася з великої кількості листкових коржів трикутної форми, промазаних заварним кремом. Десерту необхідно було настоятися в холоді кілька діб. Дивовижне тістечко стало дуже популярним.

Версії французькі

Ще одна інтерпретація історії свідчить, що відомий кондитер імператора, бажаючи догодити Бонапарту, винайшов новий десерт. Французький кулінар купив популярний тоді пиріг «Королівська галета». Розділивши його на коржі і, промазавши їх по черзі вершками і заварним кремом, кондитер отримав новий торт.

Інші свідчення стверджують, що одного разу Жозефіна застала свого чоловіка в момент, коли той щось шепотів на вухо служниці. Дружина поцікавилася, що це означає. Тоді Наполеон, не бентежачись, повідомив, що ділиться рецептом нового торта. І розповів вголос про інгредієнти десерту і способи його випічки. Це було підслухано маршалом Даву і негайно передано придворному кондитерові, а вже ввечері той підніс імператорові торт, приготований за його рецептом.

Також існує думка, що листкові ласощі ніяк не пов’язані з Бонапартом. Нібито торт був створений за часів Наполеона III. Насправді у Франції його готують і зараз, а називається він «Millefeuille» ( «тисяча шарів»).

Серед припущень виділяється і італійська версія, згідно з якою назва листкового десерту є спотвореною від «Napolitano». Але в будь-якому випадку це ніжний і смачний торт не втрачає своєї популярності. Більш детальну інформацію про цей смачний десерт ви можете знайти на сайті glinskaya.com.ua