Хто займався оформленням вікон у будинку, розуміє, як важко обрати відповідну тюль з великого розмаїття тюлевих тканин. Здається, ось воно — те, що потрібно, а вішаєш на карниз, і в кімнаті стає темно або незатишно. Як правильно обрати тюль, щоб вона вдало підкреслювала інтер’єр, а кімната здавалася більшою та світлішою?

При виборі матеріалу для гардин слід звернути увагу на стиль інтер’єру, гамму кольорів і освітленість кімнати.

Для великих і світлих приміщень, вікна яких виходять на південь, обирають цупку тюль або тканину з великими візерунками. Така тюль збереже від яскравого світла, створивши приємний затінок. Для вікон, що виходять на схід або північ, краще обрати прозорий і легкий матеріал.

Також беремо до уваги призначення кімнати.

Для оформлення вітальні обирають гарну тканину — з вишивкою, великим малюнком, цікавим візерунком, срібним або золотим відливом. Купують тюль з запасом, щоб вистачило для створення красивого драпірування. При цьому колір тканини повинен гармоніювати з кольором інтер’єру.

Зазвичай в спальні створюють затишну, спокійну обстановку, яка сприяє повноцінному відпочинку, розслабленню та заспокоєнню. Для спальні підійде тюль пастельних кольорів — однотонна, з малюнками, гіпюровими вставками.

Залежно від того, на яку сторону виходять вікна, вибирають щільну або прозору тюль.

Для дитячої варто вибирати яскраві кольори! Можна придбати тюль зі спеціальним «дитячим» принтом, і прикрасити ним не тільки вікна, але й зшити балдахін над дитячим ліжечком, шторку, що розділяє кімнату на зони. Громіздкі штори зі складною драпіровкою в дитячій навряд чи будуть доречні. Краще купити барвисті легкі тканини, завдяки яким кімната стильно виглядатиме і стане затишною.

На кухні бажано вішати тюль, довжина якого буде доходити до підвіконня.

Використовують, в основному, синтетичні матеріали: віскозу, поліестер, штучний шовк.

Вибрати можна однотонну тюль, а також з малюнком. Важливо, щоб тканина не тільки красиво виглядала на вікні, але й була практичною. Тюль для кухні повинен легко відпиратися, не втрачати форму і первісний колір при частих праннях.

І ще кілька порад. Перед покупкою тюлі обов’язково вимірюють розміри вікна. Висота більшості полотен тюлі доходить до кількох метрів, що дозволяє зшити тюль за потрібними розмірами. Щоб сформувати ефектні фалди, купувати потрібно в два-три рази більше матеріалу, ніж становить довжина карниза. Вигідно і недорого купити тюль можна на цьому сайті.

Багато хто купує кілька варіантів тюлі — для літнього та зимового періодів. Влітку, щоб захиститися від прямих сонячних променів, вішають щільний тюль яскравих,
соковитих відтінків. Взимку, коли хочеться «впустити» в кімнату більше світла, вішають легкі, прозорі тканини світлих кольорів.