Як сподобатися іншій людині з першого погляду? Корисні поради психолога

Кажуть, що зустрічають по одягу, а проводжають по розуму. Часом у людини немає другого шансу, щоб виправити погане враження, яке вона справила при знайомстві. Саме для тих, хто не вміє заводити знайомства, ми публікуємо корисні поради психологів про те, як сподобатися іншій людині.

Дослідження в цій галузі провели наукові фахівці з Університету Хоккайдо. В експерименті взяли участь 49 чоловіків і жінок. Вік добровольців становив вище 18 років.

Учасникам дослідження необхідно було подивитися спеціальне відео з тривимірними моделями чоловіків і жінок, які кивали, трясли головою або не рухалися. Добровольці оцінювали їх привабливість, доступність і то, наскільки люди на відео їм сподобалися. Оцінки виставлялися в балах від 0 до 100.

Виявилося, що кивки здатні зробити людей більш привабливими. Перш за все вони впливали на сприйняття особистих характеристик, але не на оцінку фізичної привабливості. Важливий кивок робив інших приблизно на 30 відсотків приємніше і на 40 відсотків доступніше.

Примітно, що результати дослідження жодним чином не залежали від статі учасників експерименту. Таким чином, щоб сподобається іншій людині, необхідно всього лише кивнути. Однак експерти планують продовжити випробування в даній сфері, щоб зрозуміти інші фактори виникнення симпатії між людьми.

Поділись


Новини партнерів