Легкі і повітряні пончики на кефірі, що може бути краще

Ідеальне частування до чаю!

Ці пишні пончики на кефірі стануть ідеальним доповненням до сніданку або чаювання. Приготування займає якихось 15 хвилин, а необхідні інгредієнти знайдуться на кухні кожної господині.
Пончики пухкі, невагомі, в міру солодкі і дуже смачні. Подати їх можна з різними джемами, медом, згущеним молоком або сметаною, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • Кефір — 200 мл
  • Цукор — 4 ст. ложки
  • Яйце — 1 шт
  • Ванілін — 1 щіпка
  • Вершкове масло — 50 г
  • Борошно пшеничне вищого сорту — 400-450 г
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Рослинна олія рафінована — 1 стакан

Приготування:

  1. Змішуємо розм’якшене масло з яйцем і цукром до однорідності.
  2. Потім додаємо кефір і перемішуємо.
  3. Додаємо борошно, змішане з ваніліном і розпушувачем. Замішуємо м’яке тісто.
  4. Присипаємо стіл борошном. Ставимо сковорідку з олією нагріватися.
  5. Розкочуємо тісто товщиною приблизно в 1 см. Робимо пончики за допомогою двох склянок різного діаметра.
  6. Викладаємо пончики в гарячу олію й обсмажуємо з двох боків до рум’яного кольору.
  7. Готові пончики викладаємо на паперові серветки, щоб прибрати надлишки жиру.

Готові охолоджені пончики можна присипати цукровою пудрою, змастити глазур’ю або фруктовим солодким соусом. Смачного!

Поділись


Новини партнерів