10 салатів з баклажанів, які змусять вас по-новому поглянути на цей овоч

Ці салати вражають своїми смаковими якостями і простотою приготування.
цікаво

Баклажани — це не тільки рагу і рулетики. Ось дуже смачні сполучення з іншими овочами, куркою, сиром, рибою і грибами.

1. Салат з баклажанів, помідорів, бринзи і горіхів

Інгредієнти: 2 баклажани; 2 столові ложки рослинної олії; 2 столові ложки соєвого соусу; 1-2 зубчики часнику; жменя волоських горіхів; 3 помідори; 150 г бринзи; мелений чорний перець — за смаком; кілька гілочок зеленої цибулі.

Приготування: Наріжте баклажани невеликими шматочками і викладіть на сковорідку з розігрітою олією. Обсмажуйте, періодично помішуючи, близько 15 хвилин. Влийте соєвий соус, готуйте ще пару хвилин і остудіть.

Подрібніть часник і горіхи. Наріжте помідори і бринзу невеликими тонкими смужками. Змішайте всі інгредієнти, посипте перцем і прикрасьте порізаною зеленою цибулею.

2. Салат з баклажанами, болгарським перцем, гранатом і гостро-солодкою заправкою

Інгредієнти: 1 баклажан; ½ лимона; ½ червоного перцю чилі; ½ столової ложки гранатового соку; 1 зубчик часнику; 2 столові ложки оливкової олії; сіль за смаком; 4 помідори чері; кілька гілочок зеленої цибулі; ½ червоного болгарського перцю; ½ зеленого болгарського перцю; кілька гілочок м’яти; ½ граната.

Приготування: Зробіть на баклажані кілька проколів ножем або виделкою і покладіть на застелений фольгою деко. Запікайте при температурі 200 ° C протягом 45-55 хвилин, поки скоринка не пов’яне, а сам овоч не стане дуже м’яким.

Коли баклажан трохи охолоне, очистіть його і перекладіть в друшляк. Злегка натисніть на овоч, щоб з нього вийшов зайвий сік. Потім наріжте його великими кубиками в страву для салату.

Змішайте сік лимона, очищений від насіння і дрібно нарізаний чилі, гранатовий сік, подрібнений часник, 1½ столової ложки оливкової олії і сіль. Полийте половиною заправки баклажан.

Покладіть четвертинки помідорів, порізану цибулю і нарізані дрібними кубиками перці. Додайте ще заправки і перемішайте. Прикрасьте салат подрібненою м’ятою і зернами граната і не забудьте оливкову олію.

3. Салат з баклажанами і куркою

Інгредієнти: 1 куряче стегенце; сіль за смаком; 1 баклажан; 2 столові ложки рослинної олії; 3 яйця; ¼ цибулини; ¼ пучка петрушки; 2 столові ложки майонезу; 1 чайна ложка томатної пасти; мелений чорний перець — за смаком.

Приготування: Відваріть курку в підсоленій воді до готовності. Зніміть зі стегенця м’ясо і поріжте маленькими шматочками.

Почистіть баклажан і наріжте невеликими кубиками. Викладіть їх на сковорідку з розігрітою олією, підсоліть і обсмажуйте кілька хвилин до м’якості. Зваріть яйця круто.

У миску для салату викладіть курку, баклажан, нарізані середніми шматочками яйця, подрібнену цибулю і порізану петрушку. Додайте майонез, томатну пасту, сіль і перець, перемішайте і поставте салат в холодильник на годину.

4. Салат з баклажанів по-корейськи

Інгредієнти: 2 баклажани; сіль за смаком; 2 болгарських перці; 1 цибулина; 2 моркви; 4-5 зубчиків часнику; 2 столові ложки рослинної олії; 1 чайна ложка цукру; 2 столові ложки соєвого соусу; 30 мл оцту 9%; 1 чайна ложка приправи для моркви по-корейськи; кілька гілочок кінзи; кілька гілочок базиліка; 1 столова ложка насіння кунжуту.

Приготування: Наріжте баклажани тонкою довгою соломкою, посоліть і залиште на пів години. Поріжте перці тонкою соломкою, а цибулю — півкільцями. Натріть моркву на тертці для корейської моркви. Подрібніть часник.

Промийте баклажани і киньте на сковорідку з розігрітою олією. Обсмажуйте, періодично помішуючи, близько 10-15 хвилин. Викладіть баклажани і свіжі овочі в миску для салату.

Додайте цукор, соєвий соус, оцет і приправу для моркви. Ретельно перемішайте і поставте на 2 години в холодильник. Перед подачею посипте салат порізаною зеленню і кунжутом.

5. Салат з баклажанів, яєць і помідорів

Інгредієнти: 1 баклажан; 1 цибулина; 2 столові ложки рослинної олії; 1 зубчик часнику; кілька гілочок кропу; 2 яйця; 3-4 помідори чері; 1 столова ложка майонезу; сіль за смаком; мелений чорний перець — за смаком.

Приготування: Наріжте баклажан середніми кубиками, а цибулю — тонкими півкільцями. Розігрійте в сковорідці олію на середньому вогні і обсмажте цибулю. Потім викладіть до цибулі баклажан, зменшіть вогонь і готуйте ще кілька хвилин, поки баклажан не підрум’яниться і не розм’якне.

Плоскою стороною ножа роздушіть часник, додайте до овочів і обсмажуйте ще хвилину. Зніміть сковорідку з вогню, покладіть подрібнений кріп і перемішайте. Коли овочі охолонуть, вийміть з них часник.

Відваріть яйця круто і наріжте їх великими кубиками. Розріжте помідори на четвертинки. Викладіть яйця і всі овочі в миску для салату, додайте майонез, сіль і перець і перемішайте.

6. Салат з баклажанами, нутом і медово-лимонною заправкою

Інгредієнти: 2 баклажани; 6-7 столових ложок оливкової олії; сіль за смаком; мелений чорний перець — за смаком; 300 г консервованого або вареного нуту; 1 пучок кінзи; 1 червона цибулина; 1 чайна ложка паприки; 1 чайна ложка меленої зіри; 1 чайна ложка рідкого меду; 1 лимон.

Приготування: Наріжте баклажани тонкими кружечками. Розігрійте на сковорідці 2-3 ложки олії і викладіть овочі. Приправте сіллю і перцем і обсмажте, періодично перевертаючи, поки вони не стануть м’якими і рум’яними.

Розріжте кружечки баклажанів на четвертинки. Додайте до них нут, порізану кінзу і дрібно нарізану цибулю.

Змішайте 4 ложки олії, паприку, зіру, мед і сік цілого лимона. Заправте цією сумішшю салат і поставте в холодильник на кілька годин.

Можна залишити салат на всю ніч або навіть добу, тоді інгредієнти ще краще просочаться ароматом і смаком заправки.

7. Салат з баклажанами, куркою, капустою і кунжутною заправкою

Інгредієнти: 1 куряча грудка; сіль за смаком; 1 баклажан; 4 столові ложки оливкової олії; ½ червоного болгарського перцю; 3 столові ложки кедрових горіхів; ¼ капустини; 3 столові ложки насіння кунжуту; 1 лайм; 3-4 столові ложки води; мелений чорний перець — за смаком.

Приготування: Відваріть грудку в підсоленій воді до готовності. Наріжте баклажан кружечками, посипте сіллю і залиште на 20 хвилин. Потім промийте їх і вичавіть з них рідину.

Розігрійте на сковорідці 2 ложки олії і трохи підсмажте шматочки баклажанів з двох сторін. Перекладіть їх на деко, застелене пергаментом, і запікайте при температурі 180 ° C близько 15-20 хвилин до м’якості.

Наріжте невеликими кубиками остиглий баклажан, грудку і болгарський перець. Підсмажте горіхи і нашинкуйте капусту.

У блендері змішайте кунжут, сік лайма, 2 ложки олії, воду, сіль і перець до однорідної консистенції. Викладіть курку, овочі і горіхи в миску і полийте кунжутною заправкою.

8. Салат з баклажанів, консервованої риби і селери

Інгредієнти: 1 баклажан; 2 столові ложки рослинної олії; сіль за смаком; мелений чорний перець — за смаком; селера; 2 столові ложки лимонного соку; 250 г консервованої горбуші; 1 пучок листя салату; 150 г помідорів чері; 1-2 столові ложки майонезу.

Приготування: Наріжте баклажан середніми кубиками і викладіть на сковорідку з розігрітою олією. Посипте сіллю, перцем і обсмажте, періодично помішуючи, близько 10 хвилин.

Кубики селери залийте лимонним соком. Подрібніть горбушу виделкою, попередньо зливши рідину. Порізати салатне листя і розріжте навпіл помідори.

Викладіть всі інгредієнти в миску для салату, додайте майонез і добре перемішайте.

9. Теплий салат з баклажанами і помідорами

Інгредієнти: 2 баклажани; сіль за смаком; 3 столові ложки оливкової олії; ½ чайної ложки зіри; 1-2 зубчики часнику; 2 помідори; ½ чайної ложки меленого червоного перцю; ½ пучка кінзи; ½ лимона.

Приготування: Наріжте баклажани невеликими кубиками. Викладіть їх в друшляк, посоліть, перемішайте і залиште на пів години. Потім просушіть овочі паперовим рушником.

Розігрійте в сковорідці олію і покладіть туди баклажани. Обсмажуйте, періодично помішуючи, поки вони не пом’якшають. Додайте зіру, подрібнений часник і червоний перець і готуйте ще кілька хвилин.

Викладіть в сковорідку нарізані невеликими кубиками помідори, перемішайте і обсмажуйте пару хвилин. Зніміть з вогню і перекладіть овочі в миску для салату. Додайте порізану кінзу, сік лимона і сіль.

10. Пряний салат з баклажанами і печерицями

Інгредієнти: 1 баклажан; сіль за смаком; 500 г печериць; 2 столові ложки рослинної олії; 3 зубчики часнику; ¼-½ чайної ложки меленого імбиру; мелений чорний перець — за смаком; 2-3 столові ложки майонезу.

Приготування: Товсті кружечки баклажана викладіть в каструлю з підсоленою водою. Варіть їх 20 хвилин, злегка остудіть і наріжте великими кубиками.

Такими ж кубиками порізати гриби і обсмажити на розігрітій олії до золотистого кольору. Змішайте остиглі печериці та баклажани. Додайте подрібнений часник, імбир, перець, сіль і майонез і перемішайте.

Джерело

Поділись


Новини партнерів