Страва, від якої ваші гості будуть просто в захваті! На приготування витратила всього 15 хвилин, все інше за мене зробила духовка!

Коли ви будете готові остаточно пірнути в затишні обійми вихідного дня, подбайте про відповідне частування. Можливо, запечена з волоськими горіхами і сиром скумбрія стане заключним елементом ідеального суботнього вечора?

Класичне поєднання горіхів і сиру, підкреслене пікантними нотками діжонської гірчиці, доводить смак риби до ідеалу.

Скумбрія і доступна, і корисна, що важливо. Продукт багатий фосфором, фтором, йодом, кальцієм, магнієм, цинком, омега-3, вітаміном D. Загалом, не рибка, а скарб!

Якщо вас бентежить характерний присмак скумбрії, перед змазуванням риби гірчицею, полийте філе лимонним соком.

Складові:

  • Скумбрія – 300-400 г
  • Діжонська гірчиця – 1,5 ч. л.
  • Грецькі горіхи – 3 ч. л.
  • Твердий сир – 50 г
  • Сіль за смаком
  • Майонез за смаком
  • Приправа для риби за смаком

Приготування:

У розмороженої тушки зріжте голову і плавники. Потім розріжте уздовж по череву, акуратно витягніть хребет і кістки. Одержаний пласт філе промокніть паперовим рушником.

З внутрішньої сторони посипте філе спеціями для риби, змастіть гірчицею, посипте товченими волоськими горіхами і тертим сиром.

З’єднайте половинки філе риби, зв’яжіть їх кулінарним шпагатом. Оберніть тушку в фольгу і поставте в духовку на 20-25 хвилин запікатися при 180 градусах.

Дістаньте згорток з духовки, зніміть фольгу, поверхню риби змастіть майонезом і відправте допікати у відкритому вигляді ще на 10 хвилин.

Вишукана страва зі скумбрії відмінно виглядатиме і на святковому столі.

Подавайте її або в гарячому вигляді цільними тушками, попередньо знявши нитки, або вже охолоджену рибу наріжте на порційні шматочки. Побажайте смачного друзям та поділіться з ними рецептом!

Джерело

Поділись


Новини партнерів