Сирна запіканка: рецепт приготування

З сиру можна приготувати багато смачних страв. Однією з найбільш популярних вважається сирна запіканка, рецепт якої сподобається всім. Дізнайтеся, як приготувати сирну запіканку за найвдалішим рецептом на сайті https://rud.ua/ru/consumer/recipe/desertu/tvorozhnaya-zapekanka-v-multivarke/.

Щоб спекти сирну запіканку за рецептом, який добре знайомий дітям з дитсадка, знадобиться не так багато часу і зусиль. Всього за півгодини у вас вийде смачна і неймовірно корисна солодка страва – сирна запіканка з манкою.

Рецепт сирної запіканки складається з таких інгредієнтів:

  • сир середньої жирності – 500 г;
  • яйця курячі – 2 шт .;
  • манка – 4 ст. л .;
  • 20-процентна сметана – 100 мл;
  • цукровий пісок – 4 ст. л .;
  • масло вершкове – 2 ст. л .;
  • родзинки – жменя;
  • сіль – 1/3 ч. л .;
  • ванілін – щіпка.

Готуйте так:

Змішайте манку зі сметаною і дайте настоятися хвилин десять. Запарьте родзинки в склянці, заливши окропом.

Розм’якшене масло змішайте з сиром.

Збийте яйця з цукром до отримання стійкої піни.

З’єднайте сир і набряклу манку, вимішайте до однорідного стану. Найкраще скористатися блендером.

До яєчної піни обережно додайте сир і родзинки.

Деко змастіть маслом, посипте паніруванням або манною крупою. Викладіть тісто.

Зверху розрівняйте і змастіть сметаною.

Випікайте півгодини при температурі 180-200 ° С.

Рецепт сирної запіканки без манки

Якщо хочете приготувати запіканку з сиру, щоб вона вийшла як ніжне суфле, відмовтеся від манки в рецепті. Незважаючи на те, що запіканка сирна буде готуватися без борошна, вона вийде повітряною, і буде танути в роті.

Щоб приготувати сирну запіканку за цим рецептом, будуть потрібні такі продукти:

  • сир – 0,5 кг;
  • 20-процентна сметана – 2 ст. л .;
  • цукор – 2/3 склянки;
  • яйця – 4 шт .;
  • крохмаль картопляний – 2 ст. л .;
  • родзинки і ванілін – за смаком.

Ознайомтеся з послідовністю дій:

Відокремте білки від жовтків.

Змішайте сир, сметану, жовтки, крохмаль, цукор і ванілін до однорідного стану.

Використовуйте блендер, щоб вийшла паста.

Білки збийте в міцну піну.

Обережно змішайте збиті білки з сирною масою. Покладіть родзинки або цукати.

Дно форми застеліть пергаментом, викладіть тісто.

Випікайте десерт в духовці при 200 ° С протягом півгодини.

Приготуйте смачну запіканку по одному з представлених рецептів. Спробуйте урізноманітнити їх і поділіться з нами, як вважаєте за краще готувати смачний десерт.

Поділись


Магазин