Принципово не смажу кабачки, відтепер готую тільки цю надзвичайно смачну вітамінну закуску зі сметаною

10027

Кабачки – один з найкорисніших літніх овочів, який містить в собі дуже багато вітамінів. І поки він є, потрібно використовувати його по максимуму. Готувати кабачки просто, адже вони прекрасно поєднуються з іншими овочами і соусами. Щоб зберегти всі вітаміни, потрібно просто правильно приготувати кабачки. І ми розповімо, як це зробити.

Ми вирішили поділитися з тобою рецептом запечених кабачків, які здивують навіть найсуворіших гурманів.

СКЛАДОВІ:

  • 800 г кабачків
  • 200 г сметани
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. борошна
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • 0,5 ст. води
  • 2 зубчики часнику
  • пара гілочок кропу
  • сіль і спеції за смаком

ПРИГОТУВАННЯ

Налий в миску соняшникову олію. Додай туди сіль і спеції. Дуже добре з кабачками поєднуються базилік і орегано. Кабачки вимий і наріж кружечками. Тепер перемішай кабачки з олією.

Виклади кабачки на деко і відправ в розігріту до 200 градусів духовку. Випікай їх 15 хвилин.

Поки кабачки випікаються, приготуй сметанно-часниковий соус. Вимий кріп і подрібни. Часник роздави і змішай зі сметаною, додай кріп, ретельно перемішай. У цю масу додай яйце і борошно, після цього додай води і ще раз ретельно все перемішай.

Дістань кабачки з духовки. Виклади їх в глибоку сковорідку і залий сметанною заправкою. Постав на повільний вогонь і доведи до кипіння, не забуваючи помішувати. Тепер твоя смачна закуска готова, і її можна подавати на стіл!

Це одна з моїх улюблених літніх закусок! Найбільше підкуповує те, що можна обійтися без смаження і зайвих калорій. Так що це не впусти момент: готуй корисні закуски з кабачків, поки їх сезон в самому розпалі!

Джерело

Поділись


Магазин