Домашній і натуральний: Цей сир набагато дешевший і корисніший ніж магазинний!

Покрокова інструкція приготування домашнього сиру.

Складові:

– 1 л молока;

– 500 г сиру;

– 60 г вершкового масла;

– 1 ч.л. солі;

– 1 ч.л. харчової соди.

приготування :

1. Ретельно подрібніть сир руками або за допомогою звичайної вилки. Додайте до сиру молоко. Перемішайте інгредієнти і поставте на вогонь.

2. Як тільки молочна суміш почне закипати, зніміть каструлю з вогню і процідіть суміш через марлю або сито. Бажано процідити сир і молоко в посуд, який не пригорає.

3. Додайте в проціджений сир вершкове масло, сіль і харчову соду. Поставте суміш на маленький вогонь і варіть протягом 10 хвилин, безперервно перемішуючи віночком. У вас повинна вийти маса повітряної консистенції, без великих грудочок сиру. Обов’язково варити сир на маленькому вогні, щоб суміш не пригоріла.

4. Коли суміш стане однорідною перекладіть її в круглу форму (одну велику або дві поменше). Взагалі можете використовувати будь-яку форму, яка вам подобається.

5. Накрийте форму харчовою плівкою, і поставте в холодне місце, в холодильник або на балкон (якщо за вікном зима). Залиште сир на 1-2 дня, щоб він застиг.

Домашній сир можна різати ножем на тонкі скибочки або терти на тертці. Сир виходить настільки смачним і ароматним, що його можна подавати без нічого.

Якщо вам більше подобається солоний сир і пікантний смак, додайте в сирну суміш трохи овечої бринзи і пряні трави.

Кулінарних успіхів вам!

Джерело

Поділись


Новини партнерів