Буряковий хумус: Цей рецепт стане вашою коронною стравою!

Буряковий хумус дуже поживний, ситний і містить багато корисних мікроелементів. Тим, хто дотримується посту або певної дієти, блюдо теж буде до речі.

Яскравий хумус – хіт сезону!

Приготування бурякового хумусу не на багато відрізняється від приготування класичного хумусу, з тією різницею, що на відміну від класичного на самому нуті, цей змішується майже 1: 1 з печеним або вареним буряком.

Що стосується буряка, однозначно раджу його НЕ відварювати, а саме запікати в духовці. Смак печеного буряка більш концентрований, насичений і солодший ніж просто в відварений і консистенція краща! 

Складові:

  •  100 грам сухого нуту
  •  2 невеликі буряка
  •  2 ст.л. сезамової пасти (тахині)
  •  2 ст.л. оливкової олії
  •  2 ст.л. лимонного соку
  •  цедра 1-го лимона, дрібно натерти
  •  2 зубці часнику
  •  1 ч.л. солі
  •  1/4 ч.л. меленого куміна (зіра)
  •  Домашні чіпси з лаваша для подачі
Буряковий хумус: Цей рецепт стане вашим коронною стравою!

Як приготувати :

1) Нут залити холодною водою і залишити на 8-12 годин набухати.

2) Набряклий нут відцідити, помістити в невеликий рондель, залити холодною водою, поставити на середній вогонь і варити, не додаючи солі, до готовності, підливаючи воду в міру випаровування. Приблизно 1 годину. Нут повинен бути м’яким.

3) Духовку розігріти до 180 ᵒС. Буряк добре помити, загорнути у фольгу і спекти до готовності. При бажанні, буряк можна просто відварити.

4) Буряк вийняти з духовки, розгорнути з фольги і почистити. Крупно порізати.

5) В чашу кухонного комбайна або блендера помістити нут, часник, кумін, сіль, олію, цедру і лимонний сік, збити до однорідності. Додати сезамову пасту (тахині) і буряк і ще раз збити все до однорідності.

6) Перекласти хумус в тарілку сервіровки, додатково полити невеликою кількістю оливкової олії і посипати свіжим куміном.

Подавати з домашніми чіпсами з лаваша. При бажанні, можна подавати такий буряковий хумус як гарнір до основних страв.

Готуйте з любов’ю!

Поділись


Новини партнерів