Традиційний тайський десерт – кокосова тапіока з манго

25

Коли мрії про теплі краї стають все більш нав’язливими, а до найближчої відпустки ще працювати і працювати, саме час привнести яскраві фарби в реальне життя. Кулінарний експеримент з екзотичним інгредієнтом – наприклад, з тайською тапіокою з коренів маніоки – відмінно впорається із завданням. Знайти цей продукт на полиці супермаркету, до слова, зовсім нескладно, приготувати десерт на його основі – ще простіше. Особливо слідуючи інструкціям наведеним нижче.

Складові:

  • Манго – 80 г
  • Цукровий сироп – 10 г
  • Масло вершкове – 10 г
  • Стружка кокоса – 1 г
  • Малина – 7 г
  • Фісташки – 2 г

Для приготування бази для тапіоки:

  • Тапіока – 40 г
  • Кокосове молоко – 250 г
  • Молоко – 250 г
  • Цукор – 50 г

Приготування:

1. З’єднати тапіоку, кокосове молоко, звичайне молоко і цукор, довести до кипіння. Прокип’ятити 3-5 хвилин на дуже слабкому вогні. Остудити до кімнатної температури, потім перелити в ємність і остудити в холодильнику.

2. Манго очистити, нарізати великими кубиками. На плиті в сотейнику прогріти нарізане манго, вершкове масло і цукровий сироп. Тепле манго викласти на приготовлену тапіоку. Прикрасити свіжою малиною, стружкою кокоса і рубаною фісташкою.

Смачного

Поділись


Магазин