4 міфи про очищення води зворотнім осмосом

Згідно з медичною статистикою, протягом життя людина випиває у середньому 35 тон води. Враховуючи такі дози, про якість уживаної води варто попіклуватися вже зараз. І найпершим кроком буде встановлення побутового фільтру. Найякіснішою на сьогодні вважається очищувальна система зворотного осмосу. Утім, у методики є як прибічники, так і противники. Давайте розглянемо декілька популярних міфів, що стосуються даного різновиду фільтрів.

1. Очищення позбавляє користі

Основа цього твердження полягає у надзвичайно щільній мембрані фільтру. Пори в неї настільки малі, що вдало затримують:

  • бактерії;
  • віруси;
  • важкі метали;
  • раудуонікліди;
  • нітрати;
  • пестициди.

Разом із ними мембрана відсіює й мінеральні солі. Більш детально про технологію розповідають виробники якісних зворотноосмотичних фільтрів на офіційних сайтах, зокрема, https://ua.ecosoft.com.

Однак, попри відсутність мінералів, шкідливою доочищена вода не стає. Не забувайте, що солі кальцію та магнію у водоводній воді мають неорганічну природу. А це далеко не те саме, що мінеральна водичка з бюветів. Дослідники ВОЗ довели, що дані речовини можуть відкладатися на стінках судин, як накип у чайнику або вапно на крані у ванній.

2. Доочищена вода шкідлива для зубів та кісток

Оскільки фільтр затримує також сполуки кальцію та фтору, це провокує міф про їхній дефіцит. В той же час цих елементів у неочищеній воді надто мало задля зміцнення кісткових тканей та емалі зубів.

3. Мінерали вимиваються з організму

Логіка прибічників цієї теорії проста. Мовляв, якщо вода, очищена зворотнім осмосом, позбавлена мінералів, то й вона сама набуває властивості виводити їх із клітин. Але ж пригадаймо: медики та дієтологи рекомендують нам пити воду задля виведення токсинів, важких металів тощо. Тобто нічого корисного вона не забере.

4. Вода втрачає смак

Взагалі доволі дивне припущення, зважаючи на те, що вода у принципі не повинна мати смаку й тим паче аромату. Такі ілюзії прижилися у тих людей, які не «заморочувалися» та пили воду з-під крану. Велика кількість чужорідних домішок надавала рідині присмаку, а вже сила звички робила його приємним. А наразі згадаймо, що служби подачі води з метою очистки вживають хлорування. Додайте сюди частки заліза з труб — і отримаєте «коктейль», перевірений часом.

Що ж до оптимального стану води, то за взірець можна брати ту, що утворюється при таненні гірських льодовиків. Як стверджують медики, її можна давати навіть маленьким дітям. Саме до такого ступеня чистоти й доводить воду зворотній осмос.

Поділись


Новини партнерів