7 причин, чому варто купляти дітям пазли та конструктори

Одними з найпопулярніших іграшок є пазли, конструктори, мозаїки – забавки, яким вже сотні років, проте дітки люблять їх так само сильно, як і колись. Такі дитячі іграшки здатні не лише зацікавити малечу, а й принести чимало користі. Відтак, ми розповімо вам про 7 важливих причин, чому варто вибрати для дитини саме такий подарунок.

1. Підходить для будь-якого віку. Це, направду, універсальні іграшки, які можуть зацікавити, як однорічного малюка, так і дорослу людину. Головне – обрати відповідний варіант. Якщо ви хочете купити конструктор для зовсім маленького карапуза, обирайте модель із великими, а відтак безпечними для малюка елементами. Якщо ж приглядаєтесь до пазлів, слід вибрати такі, що складаються з невеликої кількості частинок – 3-4. І відповідно чим старша дитина – тим з більшої кількості елементів можуть складатись пазли, і тим дрібнішими можуть бути деталі конструктора.

2. Розвиває логіку. Саме так, малеча вчиться мислити логічно, намагаючись збудувати міцну конструкцію з конструктора – хатинку чи звіра, або ж обдумуючи, який пазл слід взяти й де його розмістити, аби скласти картинку.

3. Привіт, чудова уяво, неймовірна фантазіє та хороша пам’ять! Цілком логічно, що такі розваги добре розвивають пам’ять, адже при складанні пазлів слід «тримати в голові» загальну картинку. Так само вона пробуджує уяву та фантазію: дитина уявляє певні фігури, які хоче збудувати, як маленький архітектор чи митець здійснює свій творчий план і будує цікаву споруду чи фантастичного звіра.

4. Тренує координацію рухів та дрібну моторику. Якщо ви хочете купити дитячі іграшки, що сприяють розвитку дрібної моторики, координації рухів, тоді пазли та конструктори – один із чудових варіантів. Підбираючи елементи, будуючи мости, дитина вчиться краще координувати свої дії, рухи. А як відомо, розвиток дрібної моторики впливає й на мовлення малечі, а далі ще й на вправне писання ручкою.

5. Виховуємо посидючість й акуратність. Ви, мабуть, погодитесь, що складання пазлів та конструктора вимагає чимало уваги, акуратності й терпеливості. А тому дітки, які часто проводять час за такою грою, є більш посидючими, уважними та акуратними.

6. Корисне знайомство з кольорами, формами та розмірами. Ще один позитив цих іграшок – вони допомагають у формі гри ознайомити дитя із кольорами (різні забарвлення кубиків конструктора та барвиста картинка з пазлів), фігурами (різні форми деталей), розмірами (елемент маленький – картина велика).

7. Захоплива гра, що дарує час мамі. Така розвага несе чимало користі та водночас захоплює малечу. Звісно, спершу, аби зацікавити дитину іграшкою, показати, як нею гратись, ви складатимете картинку чи замок разом з дітками. Полюбивши таку розвагу, вже згодом дітки й самі зможуть бавитись, тим самим даруючи мамі кілька хвилин, а то й півгодини для власних справ. А це ніколи не буде зайвим.

Відтак, у пазлах та конструкторах пребагато користі: ми перерахували лиш основні їхні позитивні властивості, та їх можна знайти ще чимало. Тому не треба оминати увагою ці іграшки, що вже стали класикою – варто потішити ними свою малечу.

Поділись


Новини партнерів