П’ять не надто відомих симптомів високого цукру в крові

Преддіабет і діабет другого типу розвивається, якщо організм не виробляє достатньої кількості інсуліну або втрачає чутливість до нього (розвивається інсулінорезистентність).

До поширених симптомів захворювання відносяться підвищена спрага, часте сечовипускання, сильне відчуття голоду. Консультант з діабету в клініці Лондон-Бридж перерахував менш відомі ознаки хвороби, які не викликають асоціацій з діабетом.

Мова йде про постійне почуття вимотанності і втоми, помутніння зору, інфекції, що почастішали(постійно загострюється молочниця або шкірні висипання), головний біль, постійний свербіж.

– Дуже важливо, щоб діабет був діагностований якомога швидше, оскільки він підвищує ризик деяких смертельних ускладнень, – підкреслив фахівець.

Факторами розвитку цукрового діабету другого типу є зайва вага і гіподинамія. Крім того, він може розвинутися через високий рівень холестерину в крові і постійно підвищений тиск.

Потрібно пам’ятати, що в разі недостатнього контролю діабету підвищується ризик інфаркту міокарда, інсульту, захворювання нирок, імпотенції, порушень зору (включаючи сліпоту), гангрени.

– Діабет – це вже найвищий ризик серцево-судинних захворювань, це найвищий ризик ускладнення діабету на очі, нирки, це діабетична стопа і тривалість життя, і якість зовсім інші у цієї людини, – зазначають лікарі.

Читайте також: Який популярний продукт виявився смертельно небезпечним для діабетиків

Поділись


Новини партнерів