Терапевт дав кілька простих порад, які допомагають уникнути пневмонії

Лікар-терапевт Кирило Глибко дав кілька порад про те, як захистити організм від розвитку пневмонії. За словами фахівця, для профілактики запалення легенів дуже важливо не допускати переохолодження.

Простими методами, що допомагають уникнути пневмонії, терапевт поділився під час свого інтерв’ю. Глибко зауважив, що організм необхідно берегти від холоду.

«Організм – це така система: або людина вже була застуджена, або ж відбулося сильне переохолодження. Просто так здоровий організм не застудиться», – висловився лікар.

Він дав кілька простих порад, як захистити себе. Одна з них – тримати ноги в теплі, для цього корисно обзавестися вовняними шкарпетками.

Інша порада – обов’язково зігріватися, потрапивши під дощ або замерзнувши. Для цього можна скористатися приємно гарячим душем або випити теплий чай. Терапевт підкреслив, що «чай прогріває краще, ніж алкогольні напої».

Ефективним способом уникнути захворювання на пневмонію Глибко назвав вакцину.

«Ефект від вакцини проти бактеріальної пневмонії тримається близько п’яти років. Вона особливо необхідна медпрацівникам в групі ризику, літнім пацієнтам і людям з ослабленим імунітетом», – пояснив медик.

Читайте також: 5 продуктів, які зменшують ризик раку легенів

Поділись


Новини партнерів