Експерти назвали кращі напої для зниження цукру в крові при діабеті

Захворювання на цукровий діабет пов’язане з небезпечними порушеннями і ризиком смерті, але існують прості, доступні всім напої, що сприяють зниженню високого рівня цукру в крові, характерного для цієї недуги, – наприклад, вода і ромашковий чай.

Підвищена концентрація цукру в крові, властива діабету, обумовлена порушенням вироблення інсуліну підшлунковою залозою або розвитком стійкості клітин до даного гормону, що регулює виділення глюкози в кров. Вчені з Ірану вважають, що людям, які страждають на діабет другого типу, корисно пити чай з квіток ромашки – цей простий напій є одним з кращих натуральних засобів, що нормалізують рівень цукру в крові.

Такий висновок був зроблений фахівцями після проведеного дослідження за участю добровольців-діабетиків віком від 30 до 60 років. Частина випробовуваних два місяці випивала три чашки ромашкового чаю в день – по одній відразу після їжі. Саме у них в результаті знизився рівень цукру в крові, а клітини організму менше страждали від пошкоджень, ніж у людей, що не вживали напій.

У свою чергу, медики з Великобританії констатують: людині, схильній до цукрового діабету, потрібно обов’язково пити воду. Якщо вона споживає недостатньо чистої вологи, організм починає використовувати інші джерела рідини в організмі: наприклад, слину, сльози.

Це може спровокувати появу неприємних симптомів зневоднення у вигляді сухості шкіри, втоми, сплутаності свідомості, запаморочення. До того ж при нестачі води сповільнюється виведення надлишків глюкози.

«Проста питна вода повинна бути основним джерелом гідратації при діабеті 2 типу. Дослідження показали, що коли діабетик має занадто високий рівень цукру в крові, вона дозволяє вивести більше глюкози з кровотоку», – цитує експертів видання Express.

Поділись


Новини партнерів