Що потрібно включити в раціон, щоб зберегти молодість та здоров’я шкіри

Стан вашої шкіри залежить не тільки від того, які засоби ви наносите на неї ззовні, а і від того, як ви харчуєтесь, пише Жіночий світ з посилання на Times Now.

Навіть найкращі та найдорожчі креми та сироватки не зможуть зробити вашу шкіру здоровою та сяючою, якщо вона не отримує достатньої кількості поживних речовин. І навіть якщо ваш крем містить вітаміни, ви наносите його лише на обличчя, тоді як інші ділянки шкіри отримують поживні речовини тільки з продуктів, які ви їсте.

Ось, які поживні речовини ви повинні отримувати зі свого раціону, щоб ваша шкіра залишалась гарною та здоровою:

Вода. Всі чули про те, що достатня кількість вологи надзвичайно важлива для того, щоб шкіра залишалась молодою та сяючою. Доросла людина повинна випивати 2-3 літри води на день. Вода не лише зволожує шкіру, а і допомагає виводити з неї токсини. Якщо не пити достатньо води, це викличе зневоднення і, як наслідок, можуть з’явитись прищі, сухість та тьмяність шкіри.

Вітамін С. Цей вітамін – один з найпотужніших і найважливіших антиоксидантів. Він допомагає зміцнити імунітет, а також зберегти шкіру здоровою та чистою. Щоб збільшити споживання вітаміну С, включіть в раціон лимони, апельсини, ківі та червоний болгарський перець. За необхідності ви можете приймати добавки з вітаміном С.

Куркумін. Це – основна діюча речовина куркуми, яка має протизапальні та антибактеріальні властивості. Куркума допоможе зменшити кількість прищів та пришвидшить одужання від шкірних інфекцій. Її можна додавати до страв, або використовувати для виготовлення домашніх масок для обличчя.

Білки. Білки – це будівельний матеріал для організму. В тому числі вони необхідні для відновлення шкіри. За достатньої кількості білків в організмі, пошкодження шкіри, такі як опіки та сліди від вугрів, загоюються значно швидше. Якщо вам більше 25 років, білки допоможуть зберегти пружність шкіри та затримати появу перших ознак старіння.

Поділись


Новини партнерів