Дієтолог: вершкове масло може призвести до онкологічної хвороби

За словами лікаря-дієтолога, кандидата медичних наук Римми Мойсенко, вживання вершкового масла, що містить додаткові компоненти, крім молока і сироватки, може бути небезпечним, та довести до розвитку онкологічного захворювання.

Лікар-дієтолог розповіла про те, як важливо вибирати якісне масло. За словами Мойсенко, продукт повинен відповідати ГОСТ, не мати «дивної, загадкової» назви, відрізнятися простим складом, що містить молоко і сироватку.

«Якщо є додаткові інгредієнти то, швидше за все, масло містить трансжири, які змінюють конфігурацію хімічної формули жиру, що викликають мутації, які ведуть до онкологічних хвороб», – сказала експерт.

Мойсенко вважає, що рослинні жири, рослинне молоко, що зустрічаються в складі вершкового масла на упаковці, – це саме трансжири. Конфігурація хімічної формули жиру через них трансформується так, що не дозволяє при вживанні масла вбудуватися в клітинну мембрану – організм сприймає його як чужорідне тіло, запускає процеси мутації, пухлинних утворень.

«Будь-які токсичні елементи, що надходять в організм довгий час, діють за принципом «вода камінь точить». Вони, впливаючи на клітинному рівні, підключають процес мутації в геномі, що є поштовхом до розвитку онкологічної хвороби», – сказала дієтолог Мойсенко.

Смажити на вершковому маслі фахівець теж не радить, так можна нашкодити серцю. Смажити їжу краще на оливковій олії, помітила лікар.

Поділись


Новини партнерів