Стало відомо, що станеться з тілом, якщо кинути курити 

Стало відомо, що станеться з тілом, якщо кинути курити 

Одна з найбільш згубних шкідливих звичок впливає не тільки безпосередньо на легені, але й на весь організм. Куріння може викликати онкологію, впливає на серцево-судинну систему і шлунок. Лікарі називали всі плюси відмови від куріння і розповіли, що зміниться в організмі.

Нормалізується артеріальний тиск

Одна викурена сигарета підвищує артеріальний тиск на 15-20 хвилин. Нікотин потрапляє в організм і сильно звужує судини, що може бути небезпечно для людей з хронічним підвищеним тиском. Так, через постійне куріння АТ може бути підвищений на регулярній основі. У гіпертоніків, які відмовляються від сигарет, поліпшення настає вже в перший день.

Смаки і запахи стануть яскравішими

Уже через день після відмови від куріння нікотин починає виходити з організму. Завдяки цьому нормалізується рівень кисню в крові, знижується ризик серцевого нападу. Через постійне потрапляння нікотину в організм, а також різкий запах тютюну у людини знижується чутливість смакових рецепторів. Багато людей, що кинули палити, відзначають, що смаки і запахи стають яскравішими, відпадає потреба у використанні приправ і соусів.

Покращиться кровообіг

Через дію нікотину порушується кровообіг. Результатом цього стає спазм судин і поява бляшок. Всі ці наслідки збільшують ризик утворення тромбів, тому, якщо ви ведете не надто здоровий спосіб життя, куріння тільки погіршить становище.

Перестане турбувати кашель і хрипи

Найбільше від куріння страждає дихальна система. На неї впливає нікотин і продукти горіння, які осідають в горлі, на бронхах і в легенях. Тому, через кілька місяців після відмови від куріння, людину перестає турбувати задишка, хрипи і кашель. Ці симптоми переслідують кожного завзятого курця.

Поділись


Новини партнерів