Лікарі назвали нетипові симптоми раку щитовидної залози 

Лікарі назвали нетипові симптоми раку щитовидної залози 

Рак щитовидної залози – мабуть, одне з найнебезпечніших онкологічних захворювань. Недуга може довгий час не проявляти себе. До того ж, захворювання нерідко супроводжується нетиповими симптомами. Лікарі розповіли, на які сигнали тіла слід звернути пильну увагу.

Захриплість

Через те, що щитовидна залоза примикає до горлового нерву, який контролює голосові зв’язки, пухлина в ній може відбитися на тембрі голосу. Якщо симптомів ГРВІ у вас немає, але ви раптово охрипли, слід негайно звернутися до лікаря.

Ущільнення на шиї

Як правило, новоутворення щитовидної залози – це доброякісні пухлини. Але якщо ви відчуваєте, що орган збільшився в розмірі або на шиї з’явилися дивні опуклості, необхідно якомога швидше зробити УЗД.

Утруднене ковтання

Проблеми з ковтанням можуть сигналізувати не тільки про рак щитовидки, а й про рак гортані. Якщо ви помітили, що вам стало складно ковтати, зверніться до ендокринолога.

Безпричинний кашель

Якщо ви не застудилися, але у вас з’явився безпричинний кашель, це також може свідчити про рак щитовидної залози. За допомогою кашлю організм намагається позбутися від пухлини. Якщо температури, мокротиння та інших симптомів ГРВІ немає, а кашель довгий час не проходить, негайно зверніться до лікаря.

Поділись


Новини партнерів