Експерти: як знизити ризик діабету під час пандемії

Експерти: як знизити ризик діабету під час пандемії

Люди, схильні до ризику діабету 2 типу, під час пандемії повинні змінити свій спосіб життя, щоб мінімізувати загрозу розвитку стану і смертельний результат. Головним чином, варто поліпшити структуру свого харчування і збільшити фізичні навантаження.

Такі правила наполегливо рекомендують застосовувати фахівці, враховуючи, що майже третина пацієнтів з діабетом, які захворіли на Ковід-19, помирають від коронавірусної інфекції.

Представники медичного відомства Англії повідомили, що розглядають всі різні фактори ризику разом, щоб отримати більш чітке уявлення про те, хто може бути схильний до ризику. В поле зору в першу чергу потрапив цукровий діабет другого типу, оскільки люди з цим захворюванням можуть вжити заходів, щоб підвищити профілактику.

В умовах пандемії фахівці розглядають окремі захворювання, які можуть спровокувати небезпечну ситуацію. Так, наприклад, потрапляють в цю групу ризику люди, які страждають на ожиріння, оскільки у них можуть бути високі показники діабету типу 2, а також деякі інші складні стани здоров’я.

Для цього фахівці збирають всі ці змінні разом, щоб зрозуміти і оцінити ситуацію.

Деяким групам клінічно надзвичайно вразливих людей зараз наполегливо рекомендують залишатися вдома, щоб захистити себе від вірусу.

Серед них також перебувають ті, хто переніс трансплантацію органів, людей з певним типом раку, важкими респіраторними захворюваннями.

Професор Партха Кар, британський консультант в питаннях діабету вважає, що хоча загроза для пацієнтів у віці до 40 років дуже низька, слід враховувати схильність діабету в зв’язку з небезпекою смертності від Covid-19.

У країнах Заходу громадяни з діабетом для кращого управління станом під час пандемії отримують ряд онлайн-послуг, відео-консультації від місцевих клініцистів, для них створено телефон довіри.

Тим часом ВООЗ попереджає, що Європа повинна підготуватися до другої, ще більш смертоносної хвилі коронавірусу, яку прогнозують до осені і зими. Експерти стурбовані триваючими сплесками випадків Ковід на тлі зниження обмежень в європейських країнах.

Є також побоювання, що епіцентрами інфекції можуть стати інші частини земної кулі, наприклад, Східна Європа. Випадки зараження вірусом швидко ростуть в таких країнах, як Росія, Білорусь і Казахстан, які знаходяться на більш ранній стадії пандемії, ніж Західна Європа, де щоденні смертельні випадки зараз поступово знижуються.

Поділись


Новини партнерів