Стало відомо, на які небезпечні порушення можуть вказувати білі смужки на нігтях

Стало відомо, на які небезпечні порушення можуть вказувати білі смужки на нігтях

Білі смужки на нігтях, які здаються абсолютно нешкідливими, можуть вказувати на небезпечні порушення організму, – наприклад, в його серцево-судинній системі.

Стан нігтів часто відображає особливості харчування людини. Якщо воно однакове, містить занадто мало вітамінів і макроелементів, нігтьові пластини матимуть нездоровий вигляд. У тому числі на них можуть з’являтися білі смужки.

Також білі смужки на нігтях можуть вказувати на потенційно небезпечні порушення функцій серцево-судинної системи. Так, атеросклероз, який передбачає погіршення стану кровотоку, сприяє тому, що нігті не отримують з кров’ю потрібної кількості поживних речовин – в результаті разом з іншими ознаками їх нездоров’я може виникати поперечна смугастість.

У деяких випадках поява білих смужок на нігтях обумовлена грибком. Одночасно при цьому можна помітити інші симптоми погіршеного стану нігтьових пластин – їх потовщення, горбистість, зміна кольору.

Крім того, білі плями і смужки можуть вказувати на підвищений рівень потенційно токсичних речовин, важких металів в організмі. Іноді це сигнал того, що людина переживає сильний стрес, страждає від порушень обмінних процесів, гормональної дисфункції.

Поділись


Новини партнерів