Вчені довели, що картопля корисна для жіночого тіла

Співробітники держуніверситету Мак-Мастера (Онтаріо, Канада) провели дослідження і з’ясували, чому цей овоч настільки важливий для жінок. Свою наукову статтю вони опублікували в журналі Nutrients.

Дивно, адже багато дієтологів і фахівців зі здорового харчування вважають, що картопля шкідлива для фігури, так як містить багато крохмалю. Яким же чином канадські фахівці примудрилися реабілітувати цей коренеплід.

В рамках свого дослідження канадці спостерігали за здоров’ям і фізичною формою 24 жінок 18-24 років. Дівчат розділили на дві групи. Добровольці з першої два тижні їли спеціальний пудинг (в складі кожної порції 25 грамів ізоляту білка картоплі). Друга ж група такої страви не отримувала. Цікаво, що всі дівчата також харчувалися в своєму звичайному режимі.

Через 14 днів учасниць експерименту перевірили. Виявилося, що в м’язах тих дівчат, хто отримував картопляний білок, спостерігалося активне виробництво міофібрилярних білків. Через це скелетні м’язи ставали міцнішими.

Цікаво, що раніше вчені вважали, що покращують функцію м’язів тільки білки тваринного походження. Однак, дані експерименту показують, що протеїни з картоплі не поступаються, наприклад, курячим.

Автори дослідження зробили заяву, що не варто відмовлятися від картоплі навіть тим, хто худне або тренується. Важливо тільки знати міру!

Поділись


Новини партнерів