Медики назвали кращі напої для здорової мікрофлори кишечника

Для оздоровлення мікрофлори кишечника медики радять вживати деякі напої. Це стимулює процеси розвитку корисних бактерій, що поліпшують стан органу травлення, вкрай важливого для міцного імунітету.

Здоровий кишечник є ключовим фактором в боротьбі з інфекціями, він бере на себе функції імунного органу. Якщо в ньому розвивається патогенна флора, це негативно позначається на загальному фізичному та емоційному стані.

Медики назвали кращі напої для збереження здорової мікрофлори кишечника.

Мятний чай. Його ефірні олії ефективно знищують шкідливі кишкові бактерії. Людям з проблемами роздратованого кишечника, здуттям живота, цей напій буде особливо корисний.

«Золоте» молоко. Напій готується з додаванням куркуми. Молочна суміш зі спецією може поліпшити стан мікрофлори кишечника, посприяти її оздоровленню. Вживання напою стимулює травлення, допомагає боротися з шлунково-кишковими захворюваннями – діареєю, синдромом подразненого кишечника, хворобою Крона.

Сік селери. Багатий на вітаміни А, С, К, антиоксидантами. Його вживання забезпечує організм флавоноїдною речовиною лютеоліном, що перешкоджає розвитку запалення в органах шлунково-кишкового тракту.

Сік алое. Напій має ефект натурального проносного, здатного знімати запалення і дискомфорт в роздратованому кишечнику.

Яблучний оцет. Теж входить в список кращих продуктів. Його органічні речовини (особливо оцтова і фруктова кислоти) сприяють позбавленню мікрофлори від хвороботворних бактерій. Щоб приготувати корисний для кишечника напій, потрібно змішати дві столові ложки яблучного оцту, 250 мл теплої води, чайну ложку меду.

Кефір. Кращий кисломолочний напій для збереження здорової кишкової мікрофлори. Він містить ряд бактерій і дріжджів, які позитивно впливають на її стан. Таким чином вживання кефіру допомагає зміцнити імунну систему.

Анісовий чай. Напій може допомогти при метеоризмі. Його речовини нейтралізують шкідливі мікроби і бактерії в шлунково-кишковому тракті – це дозволяє зменшити кількість газів, дає можливість розвиватися корисним бактеріям флори.

Кава. Напої на основі гірких компонентів в цілому добре впливають на кишечник, активують його роботу, регулярне очищення. Завдяки їм з організму краще виводяться продукти розпаду обміну речовин, що перешкоджає росту шкідливих кишкових бактерій.

Поділись


Новини партнерів