Фахівці розповіли, як очистити печінку за допомогою звичайних продуктів

Зловживання алкоголем, жирна і смажена їжа негативно позначаються на стані нашої печінки, засмічуючи її. У результі орган гірше справляється з токсинами і це призводить до погіршення нашого самопочуття. Незважаючи на те, що в аптеках знайдеться безліч препаратів для здоров’я і очищення печінки, можна допомогти їй з допомогою простих продуктів харчування.

Відмінно виводить токсини з організму зелений чай, завдяки вмісту антиоксидантів і катехінів. Вживання в їжу гарбуза допомагає відновлювати клітини печінки. Крім того, гарбуз володіє поєднанням сечогінної і жовчогінної дії. На допомогу прийдуть також цибуля і часник. У цих продуктах міститься речовина аліцин, яке сприяє виведенню токсинів з печінки.

Фахівці рекомендують також яблука – пектин, що міститься в них, сприяє швидкому виведенню продуктів розпаду з організму. Броколі, цвітна капуста допомагають поліпшити метаболізм. Крім того, дані овочі володіють жовчогінним ефектом.

У числі інших корисних для печінки продуктів експерти називають авокадо, куркуму, волоські горіхи. Також дуже дієвим способом очищення печінки є поєднання оливкової олії з лимонним соком.

Поділись


Новини партнерів