Фахівці назвали 10 продуктів, що сприяють хорошому сну

Щоб легко заснути, іноді достатньо просто торкнутися головою подушки. Але бувають дні, коли не допомагає ні провітрювання приміщення, ні вечірня зарядка, ні чиста постіль, ні м’яке освітлення від нічника. У такому випадку фахівці радять звернути увагу на раціон. Якщо ви маєте проблеми зі сном, додайте в меню більше таких продуктів:

Риба. Зокрема – лосось і тунець. Ці види дуже багаті на вітамін В6, який сприяє кращому виробленню мелатоніну і серотоніну.

Салат латук. До складу цього продукту входить речовина лактукаріум, яка за своїми властивостями схожа на легке заспокійливе.

Молоко. Не дарма мами і бабусі перед сном поїли нас теплим молоком. Але мало хто знає, що на ніч можна вживати не тільки молоко, але й всі молочні продукти. Завдяки високому вмісту кальцію, вони сприяють кращому засвоєнню триптофану. Внаслідок цього в організмі краще виробляється мелатонін.

Волоський горіх. Також має в складі амінокислоту триптофан, яка покращує вироблення сератоніну і мелатоніну.

Мигдаль. Вважається, що низький рівень магнію в організмі також несприятливо впливає на якість сну. Поповнити запаси цього елемента допоможе жменя мигдалю.

Вишневий сік. Згідно з дослідженнями, у вишні містяться мікроелементи, які позитивно впливають на вироблення мелатоніну. Тому при безсонні рекомендується випити півсклянки натурального вишневого соку.

Чай з ромашки. Заспокоює, нормалізує роботу нервової системи, а також піднімає рівень гліцину, тим самим знімаючи напругу в м’язах.

Мед. Цей продукт багатий на натуральний цукор, який сприяє швидкому впливу триптофану на головний мозок. Ромашковий чай і мед – те, що потрібно при безсонні.

Зернові пластівці. Містять карбогідрати і кальцій, які допомагають швидко і міцно заснути.

Крекери. Завдяки високому глікемічному індексу, ці перекушування сприяють припливу сил, а потім стрімкого їх занепаду. Внаслідок цього і настає сонливість. Але пам’ятайте, що такі продукти харчування навряд чи можна назвати корисними.

Поділись


Новини партнерів