Вага має значення: названа ще одна категорія населення, для якої коронавірус особливо небезпечний

Лікар-інфекціоніст розповіла про фактори ризику COVID-19.

У більшості випадків коронавірус протікає в легкій фазі і його цілком можна порівняти з застудою. Однак для людей похилогои віку і хронічних хворих, у яких хвороба може перейти у важку форму і навіть привести до смерті. Все дуже просто, чим нижча опірність організму, тим більшу владу отримує інфекція. У літніх людей це легко може перерости в двосторонню пневмонію.

Головний інфекціоніст регіону, доктор медичних наук, завідувач кафедри інфекційних хвороб ТДМУ Анна Сімакова дала цьому просте пояснення: «Чим старшими ми з вами стаємо, тим у нас більше в клітинах легенів такого ферменту як ACE 2, за допомогою якого вірус прикріплюється до клітин легенів, до альвеолоцитів. І чим старша людина, тим цього ферменту більше. Тому і частіше розвиваються такі ураження легень, як пневмонія».

Анна Сімакова назвала і ще одну категорію населення, для якої коронавірус може бути особливо небезпечний, крім людей, які страждають захворюваннями серцево-судинної системи, артеріальною гіпертонією, стенокардією, хронічними захворюваннями легенів, онкохворих і діабетиків.

– І ще сюди входять особи, які страждають на ожиріння – тут вік не має великого значення. Ожиріння в будь-якому віці – це несприятливий фактор для перебігу будь-якого інфекційного захворювання, включаючи коронавірусну інфекцію, – повідомила головний інфекціоніст Примор’я.

Поділись


Новини партнерів