Чи може не змитий макіяж підвищити ризик раку шкіри? Відповідь фахівців.

Шкіра є найбільшим органом в нашому тілі і відіграє важливу роль у нормальному функціонуванні організму. Вона виконує захисну і терморегуляторну функцію, а також відповідає за тактильні відчуття. Дуже важливо правильно доглядати за шкірою і ми використовуємо косметику, щоб зробити її більш гладкою, чистою та здоровою.

Оскільки косметична галузь процвітає, а макіяж стає частиною щоденного ритуалу догляду за собою, важливо знати його наслідки. Багато порад щодо догляду за шкірою дають б’юті-блогери та знаменитості. Одна з основних – щовечора змивати макіяж. З чим це пов’язано? Відповіді дасть Жіночий світ за матеріалами Times Now.

Що відбувається, коли ви спите з макіяжем?

Після довгого важкого дня, все, чого вам хочеться, – переодягнутися у піжаму і лягти спати. Однак, для збереження здоров’я та краси вашої шкіри необхідно приділити декілька хвилин її очищенню.

Коли ви спите з макіяжем, ваші пори забиваються. Пори – це невеликі отвори на вашій шкірі, які виділяють жир і піт. Вони також пов’язані з волосяними фолікулами. Коли ваші пори забиваються, жир, піт і бруд можуть потрапляти до пор та спричиняти запалення та вугрі.

Хімічні речовини у косметичних засобах також можуть вплинути на пошкодження клітин. На думку дерматологів, макіяж може утримувати забруднювачі та вільні радикали, а також пошкоджувати клітини шкіри. Це знижує рівень вироблення колагену, що призводить до тьмяності та передчасного старіння шкіри. Оскільки регенерація клітин і процес відновлення шкіри відбувається протягом ночі, сон з макіяжем може перешкоджати цьому процесу.

Як сон з макіяжем впливає на ваші очі

Отже, зрозуміло, що макіяж впливає на вашу шкіру. А як же макіяж, який ви наносите на очі? Не змиті туш для вій, підводка для очей або каял наносять шкоду вашим очам. Вії захищають наші очі від бруду, і він накопичується на них протягом дня. Бруд, змішаний з макіяжем, може призвести до подразнення, втоми та почервоніння очей. Вії можуть також ламатися під дією косметики. Коли ваші фолікули повік заблоковані, це також може призвести до появи висипань. Крім того, може виникнути екзема повік та пошкодження рогівки.

Чи може сон з макіяжем стати причиною раку шкіри?

Рак шкіри – це аномальне розростання клітин шкіри. Він здебільшого розвивається, коли шкіра піддається впливу сонячних променів. Рак шкіри найчастіше зустрічається на ділянках шкіри, які зазвичай не піддаються впливу сонячного випромінювання.

За даними деяких досліджень, певні компоненти засобів для макіяжу можуть викликати рак і проблеми з вагітністю. Однак було виявлено, що вони підвищують ризик раку загалом, а не конкретно раку шкіри.

Поділись


Новини партнерів