Лікарі розповіли, як не можна чистити судини від токсинів

Здоров’я нашого організму часто підривають токсини, які скупчуються в ньому. Вони утворюються в самому організмі, а також потрапляють в нього з забрудненим повітрям, неякісною їжею і поганою водою. Способів позбавлення від цих шкідливих речовин існує безліч, але більшість з них не приносять ніякої користі, а іноді навіть, навпаки, шкідливі. Про те, як чистити організм просто небезпечно, читайте у нашій статті.

Голодування

Відмова від їжі на 1-2 дня стає все більш популярною. Порада непогана, але голодувати потрібно, як то кажуть, з розумом. Якщо ви не знаєте всіх нюансів, краще від цієї ідеї відмовитися. Одна з важливих умов голодування – перед ним необхідно обов’язково повністю очистити кишечник. При голодуванні перистальтика кишечника зменшується, в ньому починають накопичуватися токсини. Ці шкідливі речовини при голодуванні починають швидко всмоктуватися, завдаючи тим самим шкоду організму. Дітям та літнім людям голодування найчастіше голодування протипоказане взагалі, або необхідно обов’язково проконсультуватися з лікарем.

Прийом активованого вугілля

Всім відомо, що завдяки своїм відмінним абсорбуючим властивостям, вугілля здатне прийняти на себе всі «шкідливі властивості» токсинів. Однак слід пам’ятати і про те, що ті ж самі властивості допомагають препарату поглинати одночасно з цим і всі корисні речовини, вкрай важливі для нашого організму. Приймати вугілля короткочасно, зрозуміло, не забороняється, але від регулярних доз для профілактики краще відмовитися.

Вживання смузі

Про користь цих густих напоїв не написав, здається, тільки лінивий. Так, клітковина, що міститься в смузі володіє очисними властивостями. А ось величезна кількість ягід і фруктів, подрібнених блендером, зовсім не приносять здоров’ю так багато користі, як багато хто вважає. Швидше, це навіть шкідливо. Адже приймаючи такий «вітамінний коктейль», людина сильно окисляє організм (згадаємо про окислювальні «здібності» фруктів і ягід), що завдає здоров’ю великої шкоди і провокує розвиток деяких хвороб.
Найкраще для очищення від токсинів підійде проста вода. Правда, в її якості теж потрібно бути впевненим.

ДЖЕРЕЛОРамблер
Поділись


Новини партнерів