Певний присмак у роті може бути раннім попередженням про інфаркт

Інфаркт – надзвичайно небезпечна подія, яка може стати загрозою для життя. Однак, як і кожен стан, йому передують багато ознак, в тому числі і приховані, незвичайні або невідомі. Якщо вони не залишаться без уваги, завжди можна врятувати життя.

Наприклад, такою ознакою може бути кислий присмак у роті. Експерти кажуть, що іноді він може означати те, що розвивається серцевий напад.

При інфаркті частина серцевих м’язів раптово блокується і серце не отримує багату на кисень кров. Своєчасне лікування має вирішальне значення, так як без нього заблокований серцевий м’яз наражається на ризик незворотного пошкодження, чим довше кровотік залишається відсіченим.

Такий стан може початися з легкого поганого самопочуття, наприклад, болю в животі або нудоти. Багато людей часто на них навіть не звертають уваги. Тим не менше, ці симптоми не завжди слід ігнорувати, так як вони можуть бути попереджувальними ознаками інфаркту, як і кислота в роті.

За словами британського доктора Марка Перлрота, серцеві напади іноді імітують такі звичайні і прості стани здоров’я, як розлад шлунку, тому важливо відчувати різницю між ними.

Хоча біль у грудях – найбільш поширена ознака у чоловіків і жінок, в деяких випадках на цьому схожість закінчується. Жінки частіше, ніж чоловіки, відчувають задишку, біль в спині або щелепі, нудоту і блювоту.

Деякі з них в таких випадках відносять симптоми до інших станів, менш небезпечних. Ще більш ускладнюється ситуація тим, що жінки частіше піддаються тихому серцевому нападу. Він проявляється у вигляді розладу шлунку, печії і незрозумілої надмірної втоми.

Інші ознаки включають біль, тиск в центрі грудей, який триває кілька хвилин і більше, проходить і повертається.

Може виникнути променевий біль або дискомфорт в інших областях верхній частині тіла, включаючи одну або обидві руки, спину, шию, плече, щелепу або живіт.

З’являється задишка або утруднене дихання, без видимої причини виникає пітливість, нудота або блювота, сильний розлад шлунку, слабкість, втома, безсоння, сильні удари серця, запаморочення, паніка.

У таких випадках необхідно звернутися за медичною допомогою.

ДЖЕРЕЛОЗдоров'я
Поділись


Новини партнерів