Названий горіх, що допомагає уникнути інфаркту

Серцеві напади – раптове і фатальне ускладнення, яке є причиною накопичення хворих умов протягом життя. На щастя, ризик нападу можна знизити, вживаючи корисну для серця їжу.

Дані свідчать про те, що допомогти уникнути інфаркту може скромний мигдальний горіх.

Серцеві напади відбуваються, коли потік крові до серця блокується накопиченням жиру, холестерину та інших речовин, які утворюють наліт в артеріях, що живлять серце і коронарні артерії.

Ці речовини накопичуються в результаті нездорового способу життя. Наприклад, погані звички харчування запускають механізми, які призводять до закупорки артерій, викликають підвищення кров’яного тиску і високий рівень холестерину в крові.

На щастя, такі продукти, як мигдаль, протидіють шкідливим механізмам. Вчені виявили, що вживання горіха знижує ризик серцевих захворювань і зберігає кровоносні судини здоровими. Він істотно збільшує кількість антиоксидантів в крові і знижує кров’яний тиск.

Антиоксиданти, як з’єднання, які захищають від серцевих захворювань, впливають на молекули під назвою вільні радикали, що викликають пошкодження кровоносних судин. Це порушує приплив крові до серця і розвиває ішемічну хворобу серця.

Дослідники перевірили вплив короткострокової дієти, збагаченої мигдалем за участю здорових чоловіків молодого і середнього віку, а також групи молодих чоловіків з серцево-судинними факторами ризику, включаючи високий тиск або надмірну вагу.

Контрольна група місяць їла звичайну їжу, а досліджувана додавала закуску у вигляді 50 г мигдалю в день. Через місяць виявилося, що друга група показала поліпшений кровотік і більш високий рівень антиоксидантів (альфа-токоферол) в ньому, а також нижчий кров’яний тиск.

У своєму висновку провідний дослідник професор біомедичних наук і виконавчий декан Школи наук про життя і здоров’я при Університеті Астон в Бірмінгемі Хелен Гріффітс сказала, що підтверджені властивості мигдалю дозволяють йому називатися супер продуктом. При цьому, його ніколи не пізно вводити в раціон: допомагає навіть жменька близько 50 грамів щодня протягом короткого періоду часу.

Також вживання мигдалю знижує рівень жиру в черевній порожнині і холестерину ЛПНЩ, маркерів серцевих захворювань. Мигдаль є одним з основних продуктів в багатій антиоксидантами середземноморській дієті. На додаток до горіха слід їсти фрукти, овочі, незбиране зерно, корисні жири, що містяться в рибі, оливковій олії та інших горіхах.

Джерело

Поділись


Новини партнерів