Краще, ніж дієта: 3 поради для стабільного схуднення

Ви пробували різні дієти – від низьковуглеводної, з низьким вмістом жиру, палео до кетогенної? І все ще не досягли бажаної ваги? Дізнайтеся, як ви можете поліпшити самопочуття за допомогою здорового харчування і декількох порад від дієтологів.

Вуглеводи: не відмова, а правильна міра

Вам не потрібно сидіти на низьковуглеводній дієті, щоб схуднути. Важливо досягти невеликого дефіциту калорій – навіть не відмовляючись від певних груп продуктів харчування. В принципі, ви можете їсти все, навіть шоколад. Формула успіху: «Знайди правильну міру» і «Добре – це те, що добре для тебе».

“Тіло відчуває потребу в життєво важливих вуглеводах, які забезпечують його і, перш за все, мозок енергією. Найкраще покладатися на складні вуглеводи з довгим ланцюгом, які не дуже сильно впливають на рівень цукру в крові і довше зберігають заряд енергії”, – пише видання Fit For Fan.

Готуйте свіжі страви, з високим вмістом клітковини і високим вмістом білка

Одна з кращих порад, щоб схуднути здоровим і стійким способом: готуйте самі. Овочі і білки тепер повинні бути у вашому щоденному меню. Овочі в усіх формах створюють об’єм у шлунку і забезпечують вас клітковиною, вітамінами і мінералами.

Якщо ви займаєтеся спортом два-три рази на тиждень, приділіть більше уваги споживанню поживних мікроелементів. Вітаміни К, С, Е, D, В, а також цинк, залізо, магній, калій і кальцій особливо важливі для підтримки і нарощування м’язової маси.

Вчіться їсти інтуїтивно

Чи є триразове або п’ятиразове харчування протягом дня оптимальним? Гарячий обід або перекус? Ви самі вирішуєте, що добре для вас.

Головне правило: їжте, коли ви дійсно голодні, і при необхідності ставте під сумнів ваші колишні звички. Також відчуйте свою ситість: найкращий час, щоб закінчити трапезу, – це коли у вас з’являється приємне відчуття ситості. Живіт не повинен бути роздутим і хворобливим.

Джерело

Поділись


Новини партнерів