Лікарі розповіли, про які хвороби свідчить поганий сон

Деякі люди звикли до безсоння настільки, що вже не звертають на нього уваги. А тим часом проблеми зі сном можуть сигналізувати про серйозні захворювання, пише Жіночий Світ.

Хвороби щитовидної залози

Провокувати безсоння можуть як гіпотиреоз, так і гіпертиреоз. У першому випадку щитовидка виробляє занадто мало гормонів, у другому – занадто багато. І та, і інша проблема вимагають негайного звернення до лікаря.

Діабет

Якщо кров перенасичена цукром, нирки намагаються якомога швидше вивести його з організму. Через це вам постійно хочеться сходити в туалет. І нерідко – вночі. В даному випадку безсоння може бути й ознакою діабету, і фактором, який посилює хворобу.

Шлунково-кишковий розлад

Люди, які зіткнулися з цією хворобою, як правило, не можуть нормально спати через печію, яка наздоганяє їх ночами. Але печія – це найменше зло.

При шлунково-кишковому розладі кислота з шлунку повертається в стравохід, що нерідко провокує його запалення. Останнє стає причиною виникнення виразки шлунку або внутрішньої кровотечі. Іноді такі випадки закінчуються онкологією.

Джерело

Поділись


Новини партнерів