Ця проста техніка допоможе налагодити роботу всіх внутрішніх органів

При прискореному кровообігу кисень і поживні речовини швидше потрапляють до тканин і органів, організм швидше очищається від шлаків і токсинів. Нормалізація кровотоку поліпшує загальний стан організму, і досягти цього можна за допомогою масажу стоп, пише Жіночий Світ.

Завдяки нормалізації кровообігу поліпшується кругообіг лімфи, за рахунок чого поліпшуються обмінні процеси, досягається рівновага між рідинами в тканинах і плазмі, що важливо для підтримки здоров’я всього організму.

Навіщо регулярно робити масаж стоп

1. Оскільки стопи розташовані на значній відстані від серця, то їх масаж прискорює кровообіг у всьому тілі. Щоб забезпечити достатнє надходження крові до ніг серцю доводиться працювати швидше, тим самим поліпшується і його функція.

2. Масаж допомагає очистити судини від шкідливих компонентів, що сприяє вільній циркуляції крові. Застійні явища у венах порушують обмінні процеси в тканинах, а прогресуючий застій призводить до скупчення в організмі значної кількості шкідливих речовин. В стопах відкладаються солі кальцію і частки молочної кислоти, тому важливо регулярно їх масажувати, це допоможе уникнути утворення патогенних ущільнень. Щоб прискорити виведення шкідливих речовин перед масажем рекомендується випивати склянку води.

3. Масаж стоп допомагає зняти м’язову напругу, а венозній крові і лімфі вільно переміщатися. Вени оснащені спеціальними перегородками, що функціонують як клапани в поршневих насосах, змушуючи венозну кров переміщатися до серця і перешкоджаючи її зворотному руху. При скороченні м’язів вени стягуються, виштовхуючи кров в сторону серця. При розтягуванні м’язів внутрішньовенний тиск знижується, і кров надходить до м’язів з розташованих поруч капілярів. Венозні клапани і мускулатура працюють в тандемі, як насос, забезпечуючи оптимальну циркуляцію крові. Роботу такого насоса можуть порушити м’язові затиски, тому важливо від них позбавлятися. Лімфа подібно крові має зворотний рух. Лімфатичні судини також оснащені клапанами. Шляхом масажу налагоджується процес пересування лімфи.

Як робити самомасаж стоп

Масаж стоп виконується на суху – без олій. Якщо ви перед сном наносите на цю область пом’якшувальний крем, зробіть це після масажу.

  • Почніть з розминки стоп. По черзі тягніть носок на себе і від себе, робіть кругові рухи.
  • Далі добре розітріть стопи зверху і знизу, приділіть увагу кожному пальцю. Розігрів підготує м’які тканини до дії, забезпечить приплив крові і лімфи.
  • Протягом 1-2 хвилин виконуйте масаж зводу стопи. При цьому виконуйте кругові рухи подушечками або кісточками пальців.
  • Далі помасажуйте задню частину ноги. Рухайтеся від п’яти по ахілловому сухожиллі до середини гомілки. Також пройдіть сухожильну зону навколо щиколоток, на кілька секунд затримайтеся в западинці під щиколоткою.
  • Перейдіть до масажу пальців. Розімніть кожен палець легкими надавлюючими і розтираючими рухами, потягніть вгору, зробіть витягаючі рухи.
  • Завершіть процедуру легким рухами кісточками пальців по верхньому склепінні стопи.
  • При бажанні зробіть розслаблюючу ванну для ніг або змастіть стопи спеціальним кремом.

Регулярний масаж стоп дозволяє налагодити роботу всіх внутрішніх органів. Увагу варто приділити кожній зоні – підошвам, внутрішнім, зовнішнім і бічним сторонам стоп. Оптимальна тривалість одного сеансу масажу – півгодини. Саме стільки часу потрібно для нормалізації кровообігу в усьому організмі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів