6 тривожних симптомів небезпечних патологій

Якщо в організмі щось йде не так, він завжди подає сигнали. Важливо навчитися їх розпізнавати, щоб запобігти виникненню серйозних проблем зі здоров’ям. Фахівці в сфері медицини позначили, які саме стани є приводом для занепокоєння, пише Жіночий Світ.

Які симптоми не можна ігнорувати

1. Постійна втома. Почуття втоми вважається нормою, особливо після важкого робочого дня. Але якщо це почуття зберігається навіть після повноцінного відпочинку, це може бути ознакою анемії, клінічної депресії або онкології.

2. Субфебрільна температура тіла. Цей симптом повинен насторожити, особливо якщо зберігається протягом довгого часу. Можливо, причиною підвищеної температури служать порушення в роботі внутрішніх органів, інфекційні захворювання або лімфома.

3. Стрімке зниження ваги. Якщо за короткий період людина втрачає 5% від загальної маси тіла, можливо, це пов’язано з онкологічним захворюванням, цукровим діабетом, проблемами в роботі кишечника або щитовидки, нирковою недостатністю або іншими недугами.

4. Біль за грудною кліткою. Біль в цій області найчастіше провокують порушення в роботі серця. Якщо при цьому частішає дихання, підвищується тиск і виникає нудота, тоді слід обов’язково звернутися до кардіолога. Але біль у грудях може бути ознакою та інших патологій – плевриту, пневмонії або онкології, тому не варто відкладати обстеження.

5. Раптова втрата свідомості. Часто різка втрата свідомості – провісник інсульту, тому не можна ігнорувати цей симптом. Непритомність відбувається в результаті порушення мозкового кровотоку, перед цим людина може відчувати слабкість, нудоту, шум у вухах. У разі непритомності потрібна невідкладна допомога лікаря.

6. Судоми. Цей симптом знайомий багатьом. Якщо часто зводить ноги, існує велика ймовірність наявності серцевих патологій. Іноді судоми свідчать про тромби в організмі. Своєчасне звернення до фахівця в цьому випадку є обов’язковим.

Поділись


Новини партнерів