Фахівці назвали 5 ознак інфаркту , що наближається

Щороку понад 700 тисяч осіб помирають через недуги з серцем. Але багатьом з цих випадків можна було б запобігти, своєчасно помітивши перші симптоми погіршення здоров’я. Виправити ситуацію могло як лікарське втручання, так і звичайна профілактика. Людський організм дуже розумний: він завжди повідомляє про появу проблем за допомогою сигналів, які потрібно навчитися розуміти.

На жаль, ми рідко помічаємо зміни в нашому тілі. Сьогодні ми розповімо вам про основні ознаки того, що серце дає збій.

Біль в шлунку

Близький інфаркт можна визначити по незвичайному болю в шлунку. Незалежно від того, вживали ви їжу чи ні, вас може турбувати нудота або здуття. Це перший і найбільш помітний сигнал того, що потрібно звернутися до лікаря. Перед самим інфарктом також можуть виникати інтервальний біль в животі.

Задишка

За 6 місяців до інфаркту у людини може виникнути задишка. Але не завжди їй передує активність. Багато людей не приділяють належної уваги цьому симптому, списуючи перепочинок на результат перевтоми. Слідкуйте за своїм диханням. Якщо задишка не покидає вас довгий час, то обов’язково відвідайте лікаря.

Облисіння

Одним з незвичайних симптомів нападу, що наближається, є різке облисіння. Велика кількість стресів і постійна перевтома здатні збільшити ризик серцевих захворювань. Підвищений рівень кортизолу призводить до втрати волосся. З найбільшою ймовірністю ця ознака може проявитися після 35 років.

Аритмія і тахікардія

Інфаркту найчастіше передують зміни серцебиття і панічні атаки. Про майбутній напад попереджає аритмія, яка може тривати протягом 2-3 хвилин. Людина також часто відчуває себе втомленою, може крутитися голова. Для профілактики інфаркту радимо вам відвідувати лікаря хоча б раз на рік, а також вчасно робити кардіограму.

Підвищена пітливість

Сигнали організму часто можна сплутати зі звичайною застудою або грипом. Задовго до серцевого нападу у вас може підвищитися пітливість, а також виникнути головний біль і скачки температури. Надмірне потовиділення не буде пов’язане з вашою фізичною активністю – ви можете просто прокинутися посеред ночі на вологих простирадлах. Якщо Ви помітите у себе такий симптом, то сходіть до лікаря. Краще зайвий раз обстежитися, ніж пропустити хворобу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів