Діабет: кращі мінерали і вітаміни, що знижують цукор в крові

Добавки використовувалися впродовж століть. Їх приймали, щоб вирішити безліч проблем зі здоров’ям, включаючи боротьбу з втомою, зайвою вагою або як заспокійливий засіб при хворобі суглобів. За даними Американської діабетичної асоціації, при діабеті їх приймають набагато частіше, ніж в інших випадках.

Справа в тому, що якщо харчування пацієнта з діабетом не забезпечує достатню кількість необхідних вітамінів і мінералів, в такому випадку можуть допомогти добавки, питання лише в тому, які з них є найбільш необхідними при цьому стані.

За словами фахівців, при діабеті 2 типу, коли людина не може контролювати рівень глюкози в крові за допомогою дієти і фізичних вправ, свої найкращі властивості проявляють три добавки, зокрема, магнію, хрому та кверцетину. Вони контролюють рівень цукру в крові, знижують стійкість до інсуліну і запобігають ускладненням, пов’язаним з діабетом.

Магній

Додавання всього 100 мг магнію в раціон знижує ризик розвитку діабету на 15 відсотків.

При цьому людина більш схильна до ризику дефіциту магнію, якщо у неї діагностовано діабет, і речовина виводиться з організму з рясним сечовипусканням.

Дефіцит магнію також пов’язали з інсулінорезистентністю, яка є головною причиною розвитку діабету 2 типу.

Хром

Кілька досліджень показали, що добавки хрому також грають далеко не останню роль в регулюванні рівня глюкози в крові.

У дослідженні, проведеному Університетом Вайомінгу в США, виявлено, що хром допомагає регулювати глюкозу в крові, посилюючи дію інсуліну.

Одне з наступних досліджень показало, що тип хрому в добавках, а саме пікоіинат хрому, також здатний знижувати резистентність до інсуліну, пов’язану з розвитком діабету.

Кверцетин

Огляд досліджень, опублікованих в Phytotherapy Research в 2019 році, свідчить про те, що прийом 500 мг або більше кверцетину щодня протягом восьми тижнів і більше знижує рівень глюкози в крові у людей з метаболічним синдромом, у яких підвищений ризик діабету.

Відмінними джерелами кверцетину з їжі є цибуля, цитрусові, оливкова олія, червоний виноград і ягоди.

Джерело

Поділись


Новини партнерів