Що таке пілонідальна хвороба, від якої страждає молодь, і як від неї позбутися

Щорічно 3 з 10 000 чоловік поповнюють список постраждалих від пілонідальної хвороби. Незважаючи на те що схильні до неї в основному чоловіки, це захворювання може торкнутися кожного. І ця досить серйозна недуга, нерідко вимагає хірургічного втручання. Хоча її досить легко сплутати з прищем, пілонідальна хвороба спричиняє набагато більше неприємностей, пише Жіночий Світ.

У цій статті ми докладніше розповімо про цю проблему і про те, як її уникнути.

Що таке пілонідальна хвороба?

Це кіста, що утворюється у верхній частині сідниць біля куприка. Вона може не завдавати незручностей, а може і спровокувати запалення. Причинами її утворення можуть бути травма в даній області або вросле волосся.

Як розпізнати проблему

Зазвичай така кіста виглядає як великий прищ. Ви можете відчувати дискомфорт в куприку при виконанні різних дій. Також кіста може хворіти, червоніти і опухати. При запаленні може з’явитися гній, неприємний запах або навіть кров.

Як її можна вилікувати

Якщо ви виявили у себе пілонідальну кісту, зверніться до лікаря. Самолікування в цьому випадку не допоможе. Лікар огляне ділянку і прийме рішення про подальше лікування. Зазвичай кіста видаляється хірургічним шляхом і лікар вибирає, який метод вам підходить. У разі інфекції вам призначається курс антибіотиків.

Хто в зоні ризику

  • Люди, які багато сидять і ведуть малорухливий спосіб життя.
  • Надлишок волосся на тілі і ожиріння також можуть привести до розвитку цього захворювання.
  • Зазвичай від цієї хвороби страждають чоловіки в період статевого дозрівання і в віці до 35 років.

Як цього уникнути

Ви можете змінити спосіб життя і при необхідності скинути вагу. Дбайте про цю область тіла і особливо слідкуйте за гігієною. Щоб уникнути утворення кісти можна також голити волосся в області куприка.

Джерело

Поділись


Новини партнерів