Лікарі назвали симптоми, що свідчать про рак шлунку

Одним з найбільш поширених онкологічних захворювань є рак шлунку, який знаходиться на шостому місці серед небезпечних онкозахворювань.

Симптоми цього виду раку пацієнти часто плутають з гастритом або виразкою. Крім того, рак шлунку, як і деякі інші види онкологічних захворювань, зазвичай дає про себе знати тільки на пізніх стадіях. Однак, рак шлунку можливо попередити, якщо людина буде вживати певні запобіжні заходи.

Встановлено, що дане онкозахворювання є генетичним, але при цьому гени виявляються не єдиним фактором ризику. Відповідно до думки лікаря, як правило рак шлунку розвивається на тлі гастриту та інших хвороб шлунково-кишкового тракту.
Крім того, спровокувати розвиток онкологічного захворювання можуть так звані поліпи – нарости, які утворюються на слизовій оболонці кишкової стінки. На поліпи вказує здуття живота. І те, і інше лікується, а значить, прийнявши своєчасні заходи, можна убезпечити себе від раку.

Крім того, ризик розвитку онкологічного захворювання серйозно збільшує куріння і зайва вага. Позбавлення від шкідливої ​​звички і зайвих кілограмів буде додатковою страховкою від раку шлунку.

Рак не розвивається у людей, у яких здоровий шлунок, зазначає гастроентеролог. Тому важливо приділяти увагу своєму здоров’ю і при перших симптомах навіть простого гастриту слід звертатися за допомогою до медичних фахівців.

У свою чергу відомий лікар і телеведуча Олена Малишева рекомендує час від часу проводити гастро-та колоноскопію, щоб виявити розвиток небезпечної хвороби на ранній стадії. Також Олена Василівна закликала не економити гроші на обстеженнях, так як здоров’я – це найцінніше, що дано природою людині при народженні.

Джерело

Поділись


Новини партнерів