Фахівці назвали 4 способи повернутися в режим після свят

Свята – цей не тільки приємне спілкування і смачний стіл, але і повна зміна звичного режиму. Замість стандартних прийомів їжі – нескінченне застілля. Почати приводити організм в порядок після насичених їжею канікул або вікенду потрібно з генерального прибирання холодильника. Що робимо? Позбавляємося від жирного, смаженого, солоного, солодкого і алкогольного ─ ці продукти зашлаковують наш організм (особливо, кишечник). Соління, гострі закуски і алкогольні напої затримують рідину в тканинах організму, що теж негативно відбивається на стрілках ваг. А ось серйозний брак кисломолочних продуктів і овочів знижує рівень метаболізму, що призводить до проблем з травленням, так що відповідні полиці в холодильнику, навпаки, наповнюємо.

«Ні» голодуванню

Наш організм швидко перебудовується на нездорову хвилю, і відмовитися від достатку особливо складно психологічно, тому дієта після переїдання ─ свідомо програшний варіант. Думаючи, що настали голодні часи, організм почне посилено запасатися жирком. Важливо плавно знижувати калорійність страв, включати в раціон овочі, фрукти, дієтичне, нежирне м’ясо, морепродукти.Чудовим доповненням стануть сухофрукти – урюк, курага, чорнослив (всі вони містять такі необхідні вітаміни і мікроелементи, крім того, мають гарні властивості, що очищають). Корисно вживати крупи – гречку і рис (не білий). Фрукти, овочі, дієтичні молочні та кисломолочні продукти слід їсти без страху і сумніву. Також тілу необхідний калій (він міститься у вівсянці, бананах, горіхах, моркві, помідорах і тих же сухофруктах).

Подайте води

Не дарма кажуть, що вода – це життя. Незважаючи на те, що рясне не дуже правильне харчування призводить до застою рідин в організмі, останньому не вистачає саме води. Кава, соки, алкоголь також попрацювали на погіршення нашого метаболізму. Вживання великої кількості води допоможе у вирішенні цієї проблеми. Звичайною, без газу і барвників. Ні соку, ні мінералки, ні чаю з різними цукерками-печенюшками, а саме води.

Порада, власне, є актуальною не тільки в післясвятковий період. Відома формула, за якою кожен може сам розрахувати кількість води, необхідної саме його організму в добу – 30-50 мг на кожний кілограм ваги. Зрозуміло, водний баланс індивідуальний для кожного. Значення мають вік, вага, ріст і інші фактори.

Рух це життя

Нормалізація харчування – тільки один щабель в питанні входження в звичний режим. Ще потрібен рух. Не кажемо про те, що відразу після свят потрібно ставити собі за мету бити олімпійські рекорди, але відновити рухову активність необхідно. Згадуємо про дану собі обіцянку після настання Нового року робити ранкову зарядку і трохи ускладнюємо завдання – без походів в спортзали або фінтес-центри починаємо займатися з індивідуальним «тренером» безпосередньо вдома. Сучасні мобільні додатки дозволяють відповідно до рівня підготовки вибрати програму тренувань і контролювати її виконання за допомогою відеопідказок (абсолютно безкоштовно). Не забуваємо і про елементарну необхідність прогулянок на свіжому повітрі.

Баня

Баня і сауна ─ один з найефективніших способів очищення і оздоровлення. У лазні ми позбавляємося від відмерлих клітин шкіри, стимулюємо роботу сальних і потових залоз, що призводить до виведення токсинів і шлаків. Банний пар сприяє поліпшенню обмінних процесів, насичення тканин киснем, зміцнює імунну систему. Не забуваємо і про приємне – лазня покращує психологічний стан.

Підводимо підсумок: після новорічних свят нам необхідні – правильні і звичні нашому стандартному раціону продукти, достатній питний режим і рух.

Джерело

Поділись


Новини партнерів