Лікарі назвали спецію, яка запобігає накопиченню жиру в печінці і покращує роботу мозку

Стеатоз печінки являє собою небезпечний для життя стан, викликаний ненормальним накопиченням жиру в печінці. Хоча це зазвичай викликано надмірним вживанням алкоголю, хвороба також може бути викликана безалкогольними причинами. Накопичення жиру може привести до запалення в печінці, викликаючи пошкодження і рубці. Недавнє дослідження припускає, що відоме з’єднання, знайдене в куркумі, може мати велике значення в поліпшенні здоров’я печінки.

Важкі випадки жирової хвороби печінки можуть навіть призвести до печінкової недостатності. Зменшення цього ненормального накопичення жиру в печінці часто включає регулярні фізичні вправи та інші зміни в здоровому способі життя – збалансоване харчування і зниження споживання цукру.

Дослідження, опубліковане в журналі Drug Research, показало, що куркумін має позитивний ефект для здоров’я печінки – покращує кровотік і зменшує кількість жиру в печінці.

Результати дослідження

Ультразвукове сканування печінки показало, що 75% з тих, хто вживав куркумін, мали значне поліпшення загального стану печінки, в той час як рівень поліпшення серед контрольної групи склав лише 4,7%. Хоча рівні сироватки як аспартатамінотрансферази, так і аланінамінотрансферази були підвищені в учасників в групі плацебо, група куркуміну показала значно знижені рівні печінкових ферментів.

Також виявлено, що куркумін підвищує рівень гормону росту, званого нейротрофічесним фактором мозку (BDNF). Збільшення цього гормону може допомогти відстрочити або навіть повернути назад вікове зниження пізнавальної здатності і безліч нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера.

Джерело

Поділись


Новини партнерів