Вчені назвали ті випадки, коли чашкою кави можна зіпсувати здоров’я

Фахівці з’ясували, чим може обернутися любов до цього напою.

Про користь кави написано багато наукових праць. Безсумнівно, що цей напій має тонізуючий ефект, допомагає прискорити обмін речовин, корисний для профілактики розладів когнітивних функцій. Крім того, користь від кави є для серця і в боротьбі з депресивними станами.

Але в усьому є ложка дьогтю. У випадку з кавою, так їх навіть кілька.

Вчені з Дюссельдорфського університету імені Генріха Гейне назвали випадки, коли зайвою чашкою кави можна серйозно зіпсувати здоров’я.

На що потрібно звернути увагу і коли зупинитися налягати на улюблений напій, що бадьорить. Якщо в шлунку відчувається ріжучий біль і печіння, а стан виникає немов при харчовому отруєнні. Ймовірно, діючі речовини в каві призвели до зайвої секреції шлунку. Через це кількість кислоти, потрібної для перетравлення їж,і сильно підвищилася, в результаті ці надлишки стали роз’їдати слизову стінок органу.

Є й інший симптом – серце стало битися сильніше, виникло почуття страху, а чоло вкрилося крапельками поту. Це теж говорить про те, що з кавою вийшов перебір.

Якщо залишити симптоми кавового передозу без уваги і продовжувати захоплюватися цим напоєм, то легко незабаром стати частим пацієнтом гастроентеролога з ерозією і виразкою і лікаря-кардіолога зі скаргами на збої в роботі серця.

Джерело

Поділись


Новини партнерів