Фахівці пояснили, як відновити режим сну після свят

У новорічні свята багато людей дозволяють собі набагато більше, ніж в робочі будні. Багато людей не відмовляють собі в їжі і алкоголі, а деякі збивають свій режим і лягають вже під ранок і встають перед обідом. Для багатьох збитий режим стає проблемою, особливо, коли потрібно повертатися в робочий режим і рано вставати.

Більше руху

Щоб швидко заснути, потрібно дуже втомитися. Для цього рекомендується збільшити фізичне навантаження. Під час спорту усуваються гормони, які з’являються в організмі через нерви і стрес. Крім того, навантаження сприяє втомі і швидкому засипанню. Якщо ви ще не бачите плюсів, то згадайте, скільки всього ви з’їли і випили в період новорічних канікул. Фізична активність допоможе скинути пару зайвих кілограмів.

Освітлення

Для гарного і якісного сну лікарі рекомендують правильно підготувати своє приміщення. Наприклад, потрібно змінити освітлення. За півгодини до сну вимкніть світло в кімнаті і уникайте яскравих екранів. Лікарі не рекомендують брати телефон в руки перед сном. Краще почитати книгу або послухати розслаблюючу музику.

Достатня кількість сну

Не варто виснажувати себе і продовжувати пізно лягати. Ви можете лягти в ліжко і о десятій вечора перед тим, як йти на роботу. Важливе правило: потрібно саме лежати з закритими очима. Якщо ви не можете заснути, полежте ще трохи. Організм звикне до такого стану речей і вас почне хилити на сон.

Джерело

Поділись


Новини партнерів