Гіпертонія: три фрукти, що знижують тиск

Високий артеріальний тиск широко поширений в сучасному світі: захворювання вражає більше однієї людини з чотирьох. На щастя, знизити його показники може їжа.

Харчування, яке допомагає контролювати кров’яний тиск, має бути багате калієм, магнієм, клітковиною і низьким вмістом натрію. Є три плоди, які володіють такими речовинами, тому їх необхідно включити в раціон гіпертоніків – яблука, чорниця і банани.

Так, яблука знижують кров’яний тиск завдяки наявності кверцетину. Цей флавоноїд швидко всмоктується в систему і атакує вільні радикали, підтримує вени і природним чином знижує кров’яний тиск.

Чорниця також містить велику кількість флавоноїдів і володіє потужними антиоксидантними властивостями, що також впливає на артеріальний тиск.

Британські дослідники виявили, що у людей з найвищим споживанням антоціанів артеріальний тиск знизився на 8 відсотків у порівнянні з найнижчим споживанням.

Антоціани стимулюють утворення оксиду азоту – хімічної речовини в стінках артерій, яка сприяє розслабленню і розширенню кровоносних судин.

Третій плід – банани є ще одним здоровим вибором, оскільки вони багаті калієм. Завдяки цьому мінералу, зменшуються симптоми гіпертонії. Досить двох бананів в день, щоб знизити тиск на 10 відсотків.

Також провідні експерти в області охорони здоров’я вважають, що збереження показників АТ забезпечить здорова, збалансована дієта і не менше 150 хвилин фізичної активності на тиждень. Оскільки високе споживання солі має один з найнебезпечніших впливів, то необхідно знизити і її споживання.

Джерело

Поділись


Новини партнерів