Красива фігура до свята: 6 дивовижних порад, які працюють

Дієтолог назвала прості способи прискорити обмін речовин і схуднути

Будь-який фахівець-дієтолог вам підтвердить: не може бути гарної фігури без швидкого метаболізму і здорового обміну речовин. А вони, в свою чергу, починаються з правильного сну – адже саме «сонний» гормон мелатонін відповідає за метаболізм. Тому якщо ви хочете худнути, докладаючи до цього мінімум зусиль, почніть з правильного сну – і обов’язково випробуйте ці поради, які допоможуть вам міцно спати і швидко худнути, пише Жіночий Світ.

Їжте білкову їжу на вечерю

Зрозуміло, не шматок м’яса – тваринний білок все-таки досить важка їжа. Але ось сир  або горіхи – відмінний вибір. Дослідники з Університету штату Флорида виявили, що люди, які регулярно вживають 30 грам білка на вечерю, в результаті спалювали більше калорій.

Спіть в темній кімнаті

Світлове забруднення – головний ворог здорового сну, який здатний зламати найшвидший обмін речовин. Приберіть всі джерела світла зі спальні, в тому числі екрани годинників або індикатори електроприладів, що світяться. Ну, або купіть щільну маску для сну – і одягайте її щовечора.

Нехай в спальні буде прохолодно

18 градусів – саме таку температуру варто підтримувати в спальні, якщо ви хочете спалювати більше калорій під час сну і підтримувати свій метаболізм на потрібному рівні. Як показало дослідження, результати якого були опубліковані в американському виданні «Діабет», просто зробивши температуру в спальні нижчою, ви спалите як мінімум 100 калорій – просто під час сну. А це, між іншим, ціле тістечко!

Приберіть всі гаджети зі спальні

Любите погортати перед сном стрічку соцмереж? Парадоксально, але ця звичка може зробити вас товстішими: специфічне синє випромінювання від екранів мобільників і моніторів порушує вироблення мелатоніну. А сінгапурські дослідники взагалі пов’язали звичку з вивченням мобільника або комп’ютера перед сном з підвищеним ризиком розвитку діабету. Так що ніяких гаджетів в спальні!

Дотримуйтеся режиму сну

Ті люди, які регулярно сплять не менше восьми годин на добу, спалюють на 5% більше калорій під час відпочинку і на 20% – відразу після їжі. Про це свідчить дослідження, результати якого були опубліковані в American Journal of Clinical Nutrition. А ще одне дослідження підтвердило, що хронічна нестача сну робить жирові клітини менш чутливими до інсуліну і викликає метаболічні зміни, які збільшують ризик розвитку ожиріння.

Спіть голяка

Можливо, вам ця порада видасться дивною, але вона працює: люди, які віддають перевагу спати без одягу, дійсно легше худнуть. Організму доводиться витрачати більше калорій на підтримку комфортної температури тіла, крім того, активна робота по переробці жиру в енергію розганяє метаболізм.

 

Поділись


Новини партнерів